söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

25-årig man mördad i Svalöv

En person har gripits av polisen misstänkt för att ha mördat en 25-årig man i Svalöv.

Det var under måndagseftermiddagen vid 18-tiden som polisen tillkallades till ett trapphus i ett flerfamiljshus i den skånska orten Svalöv. Där hittade man en allvarligt skadad 25-årig man som utsatts för grovt våld. Ambulans tillkallades och förde mannen till sjukhus, men mannens skador var så pass allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Under kvällen bekräftade polisen att mannen dött till följd av sina skador.

– Vi har underrättat de anhöriga, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisregion Syd till Aftonbladet.

Under måndagskvällen genomförde dörrknackning och platsen där mannen hittades spärrades av. Senare på måndagskvällen syntes flera polispatruller och en hundpatrull användes för att göra sökningar inom det avspärrade området.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mord. Vi har många resurser på plats och tekniker skall påbörja undersökning av området, sade Olsson.

Misstänkt mördare gripen

Under tisdagen meddelade polisen att man gripit en person vid lunchtid och att denne nu misstänks för mord på den 25-åriga mannen. Polisen är i övrigt förtegen om omständigheterna och kommenterar inte vilken typ av skador den döde mannen fick eller detaljer om den gripna personen.

Enligt obekräftade uppgifter till tidningen Nya Tider från personer i den mördade mannens omgivning har mannen inte bara brukat utan även sålt droger vilket de spekulerar i kan ha varit ett motiv för mordet. Nya Tiders granskning visar att den mördade mannen tidigare dömts för bland annat misshandel samt ringa narkotikabrott. På sociala medier visar den mördade mannen upp åtskilliga bilder som antyder en drogliberal livsstil.

Senaste