Free Porn
xbporn
fredag, 18 oktober, 2024
fredag, oktober 18, 2024

Aftonbladets Hans Shimoda dömd för rattfylleri

Aftonbladets journalist Hans Shimoda dömdes idag, den 22 mars, för rattfylleri och brott mot trafikförordningen efter att i juni förra året ha kraschat med en vespa med sin fru Anna Shimoda bakpå när han var påverkad av 0,58 promille alkohol i blodet. Både Hans Shimoda och hans fru Anna Shimoda är flitiga skribenter på framför allt nöjesdelen av Aftonbladet, där de ofta bevakar och intervjuar kändiseliten. Aftonbladet har meddelat att Hans Shimoda kommer att få behålla sitt jobb på den socialdemokratiska tidningen.

Det var i juni förra året som Aftonbladets nöjesjournalister Hans Shimoda och Anna Shimoda var på väg hem med en vespa från ett event vid Stureplan i Stockholm när Hans, som körde vespan, kraschade in i sidan på en svart BMW. När polis väl kom till platsen såg de till att gripa Hans och sedan se till så att både han och Anna, som satt bakpå vespan, åkte in till sjukhuset. För Hans del rörde det sig om en ren rutinkontroll medan det i Annas fall handlade om att hon hade smärtor i ryggen. Undersökningen av Hans visade att hade brutit nyckelbenet i samband med kraschen och att han hade en alkoholkoncentration på 0,58 promille i blodet.

Läs mer: Aftonbladets journalist Hans Shimoda åtalas för rattfylleri

Skador på BMW:n som Hans Shimoda kraschade in i sidan på. Foto: Polisens förundersökning

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan om åtalspunkten för rattfylleri att ”Hans Shimoda har kört moped efter att ha intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till 0,58 promille”. Vad gäller brott mot trafikförordningen står det i stämningsansökan att ”Hans Shimoda har kört moped i ett körfält som var anvisat för bussar”. Hans Shimoda har i polisförhör erkänt brott för rattfylleribrott, men förnekade dock brott mot trafikförordningen då han trodde att det var lagligt att köra med en moped i bussfilen. Eftersom att Hans Shimoda dels erkänt rattfylleri och att villfarelsen vad gäller brott mot trafikförordningen inte varit uppenbart ursäktlig bedömer tingsrätten att Aftonbladet-journalisten ska dömas i enlighet med båda ah åklagarens gärningspåståenden. Påföljden blev dagsböter på totalt 24 000 kronor.

Aftonbladets nöjesjournalister Hans Shimoda och Anna Shimoda. Foto: Privat

Både Hans Shimoda och Anna Shimoda är skribenter på Aftonbladet under framför allt nöjesdelen av den socialdemokratiska tidningen, där de främst bevakar och intervjuar kändiseliten. Med anledning av denna bevakning brukar paret Shimoda ofta vara med på olika kändistillställningar. Hans Shimoda har tidigare även arbetat på Hänt Extra som skriver allehanda skvaller om kändisar. Bland annat har han kallats för en ”älskad och hatad skvallerpressjournalist” av journalisten och KD-politikern Gert Fylking. Aftonbladet har meddelat att Hans Shimoda kommer att få behålla sitt jobb på den socialdemokratiska tidningen.

Senaste