Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

AfD andra största parti i Thüringen

Det våras för det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland. I det senaste delstatsvalet i Thüringen i slutet av oktober mer än fördubblade partiet sitt valresultat och blev därmed delstatens andra största parti.

Alternativ för Tyskland, AfD, blev större än Angela Merkels parti CDU, stod det klart när rösterna räknats. Av 1,7 miljoner röstberättigade erhöll AfD hela 23,4 procent, vilket är runt två procentenheter mer än Merkels parti. Resultatet innebär en fördubbling jämfört med valet 2014. 

Det var dock inte bara AfD som gick kraftigt framåt. Även Tysklands vänsterparti Die Linke gjorde ett bra val och blev det största partiet i Thuringen med 31 procent. Die Linkes kandidat heter Mike Mohring, och han har flera gånger gjort utspel mot AfD:s toppkandidat i delstaten, Björn Höcke, som anses vara en av de mer radikala krafterna i partiet. Vänsterpartisten har bland annat sagt att han anser invandringskritikern Höcke vara ”nazist” på grund av Höckes kontakter med den identitära rörelsen i Europa. 

Thüringen är en delstat i det forna Östtyskland, där Alternativ för Tyskland generellt har ett stort stöd. Under förra månaden fick partiet omkring 20 procent i de östliga delstaterna Brandenburg och Sachsen-Anhalt. 

Senaste