Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

AfD-politiker skadad i brandattack

Alternativ för Tyskland-politikern och Bundestagledamoten Tino Chrupalla skadades i samband med en brandattack mot hans bil på måndagskvällen. Okända gärningsmän satte eld på hans Volkswagen i Görlitz, en stad i Sachsen i östra Tyskland, nära den polska gränsen.

På måndagskvällen attackerades AfD-politikern Tino Chrupallas bil när den stod parkerad på hans egendom i östra Tyskland. När han försökte släcka elden inhalerade Chrupalla giftiga ångor och fick behandlas på sjukhus under flera timmar.

– Jag ser det som en attack mot min familj, säger Chrupalla till den konservativa tidningen Junge Freiheit. På frågan hur han mår efter dådet svarar han ”dåligt”.

Generalsekreteraren för kristdemokratiska CDU i Sachsen, Alexander Dierks, fördömde attacken. ”Våld är aldrig ett medel för politisk debatt,” skriver han på Twitter. Det finns ingen ursäkt för sådana attacker, menar han.

Alternativ för Tyskland (AfD) är det parti vars representanter oftast är offer för politiska attacker. Enligt en utredning som den federala regeringen gjort på begäran av AfD:s parlamentsgrupp i den tyska bundestagen, registrerade myndigheterna i Tyskland 112 attacker på kontor eller anläggningar för de partier som företräddes i parlamentet mellan oktober och december förra året.

AfD var måltavlan i 62 av fallen, det vill säga mer än hälften. 58 av dem bedömdes enligt polisen vara motiverade av vänsterextremism. Siffrorna såg liknande ut under det föregående kvartalet.

AfD är också mest utsatta när det gäller attacker mot enskilda företrädare och medlemmar bland alla politiska partier.

Enligt den federala regeringen var 87 av de 202 registrerade attackerna riktade mot AfD. 78 av brotten bedömdes av polisen vara politiskt motiverade, medan de återstående nio inte kunde kategoriseras.

Men för tyska federala regeringen är detta emellertid inget bevis på att attackerna är ”ett systematisk sätt att skrämma eller hota” Alternativ för Tyskland.

Martin Hess, AfD-ledamoten i Bundestagen, som begärt utredningen, har kraftigt kritiserat de märkliga slutsatserna.

– Det har visar återigen att Alternativ för Tyskland med bred marginal är det främsta offret för politiskt våld. Om våra konkurrenter till vänster, inklusive regeringen, tonar ner dessa attacker kommer det att stödja vänsterextremismen och främja den politiska splittringen i Tyskland som de vanligtvis klagar över, säger Hess, rapporterar Free West Media.

Senaste