test
söndag, 14 juli, 2024
söndag, juli 14, 2024

AfS banderollaktion mot Partiet Nyans – ”Återvandring nu!”

Under islamistiska Partiet Nyans protest mot koranbränningar stod Alternativ för Sverige med en banderoll med budskapet ”Återvandring nu!”. AfS partiledare Gustav Kasselstrand säger till Insikt24 att ”Partiet Nyans är de missanpassade invandrarnas parti”.

Islamistiska Partiet Nyans höll under söndagen en protest mot koranbränningar, där islamistpartiet även visade upp Jimmie Åkesson (SD) och Johan Pehrson (L) som dockor. På plats fanns även det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige med en banderoll som hade budskapet ”Återvandring nu!”.

Antalet anhängare av Partiet Nyans var endast ett 30-tal och det var inte särskilt många som kom fram till Alternativ för Sveriges banderoll. Det var däremot några som blev upprörda över banderollen och man kunde höra vissa som uppmanade Nyans-anhängare att ”ignorera rasisterna”.

Insikt24 pratade med Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand som säger att AfS var där för att de anser att Partiet Nyans är ”de missanpassade invandrarnas parti”.

”Partiet Nyans är de missanpassade invandrarnas parti. Därför var vi där med vår banderoll ’återvandring nu’.”

Alternativ för Sverige profilfråga är just återvandring och partiet anser att över 1 miljon ”kriminella och missanpassade invandrare” ska tvingas återvända till sina hemländer.

Partiet Nyans blev största parti utanför riksdagen i fjolårets val med 0,44% av rösterna. Alternativ för Sverige blev näst största parti utanför riksdagen och landade på 0,26%.

Senaste