Free Porn
xbporn
måndag, 15 juli, 2024
måndag, juli 15, 2024

Alt-högerprofiler och nationalister raderade från Youtube

Sent på måndagskvällen svensk tid raderades flera kända Youtubekanaler kopplade till amerikanska dissidenter. Bland annat försvann Richard Spencers kanal NPI/Radix och den libertarianske filosofen Stefan Molyneuxs kanal raderades efter 14 år på plattformen.

Enligt techsajten The Verge har förutom Spencer och Molyneux även den amerikanske nationalisten David Duke och Jared Taylors kanal American Renaissance förvunnit från Youtube.

Kvartetten påstås ha brutit mot Youtubes riktlinjer. ”Vi har strikta policys mot hatbrott”, säger en talesperson för Youtube till The Verge. Några exempel på de påstådda brotten läggs dock inte fram.

På Twitter skriver Richard Spencer att han kommer att överklaga avstängningen men att det verkar vara del av en systematisk, koordinerad insats.

Även Molyneux uttalar sig i en video på mikrobloggen där han säger att 14 års arbete och tusentals videos har raderats.

”Bokbålen är på väg och jag och många andra dissidenter har också fått sina kanaler förstörda på en lång rad plattformar inom loppet av ett par timmar”, säger han.

Utrensningen från Youtube sker samtidigt som Reddit raderat det enorma forumet r/the_donald som var en viktig stödjepunkt för president Trump. Även streamingsajten Twitch har raderat Trumps konto.

Senaste