test
lördag, 13 juli, 2024
lördag, juli 13, 2024

Ännu en skottlossning i Malmö

En bil har blivit beskjuten på Eriksfält i Malmö. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen i annan bil och polisen förhör nu vittnen. Detta bara timmar efter att SD har deklarerat att man kommer lämna in misstroendeförklaring mot justitieministern mot bakgrund av de senaste dagarnas bomber och skjutningar i just Malmö.

En bil har blivit beskjuten strax efter klockan 18 under eftermiddagen på Jöns Risbergsgatan i Eriksfält, Malmö, rapporterar Aftonbladet. Platsen, som ligger nära ett av Sveriges mest ökända getton Rosengård, är nu avspärrad och vittnen förhörs av polis.

– Det ligger en restaurang i närheten och där finns det många vittnen som ska förhöras, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Folk på plats berättar för Aftonbladet att de hörde automateld.

– Flera skott, typ ett helt magasin.

En skadad person har påträffats i området. Uppgifter gör gällande att gärningsmannen flydde platsen i en bil. Ingen är ännu gripen.

Skjutningen kommer bara timmar efter att såväl Moderaterna som Kristdemokraterna har ställt sig bakom Sverigedemokraternas initiativ om misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson. Initiativet har väckts med bakgrund i helgens bomb samt skjutningar i just Malmö.

Fria Tider rapporterar att Malmöpolisen under tisdagen kommer att anordna ett möte för stadens kriminella. ”De gängkriminella ska också få hjälp att lämna våldet, om de vill.”

Senaste