Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Apple vägrar låsa upp terror-saudiers iPhone

Techbolaget Apple vägrar gå med på det amerikanska justitiedepartementets begäran att låsa upp iPhonen som tillhör Mohammed Alshamrani, den saudiska officer som sköt ihjäl tre personer och skadade åtta på en flottbas i Florida i december.

Det var den sjätte december förra året som den saudiske flygofficeraren Mohammed Alshamrani dödade tre personer och skadade åtta på flygflottbasen Naval Air Base Pensacola i nordvästra Florida. Gärningsmannen blev sedermera ihjälskjuten av lokal polis.

Masskjutningen klassades som ett terrordåd eftersom Alshamrani var inspirerad av ”jihadistisk ideologi”.

Trots detta vill telefontillverkaren Apple inte låsa upp den iPhone som saudiern ägde. Apple är rädda att detta ska skapa ett prejudikat som påverkar Appleanvändares integritet negativt.

Enligt USA:s justitieminister William Barr har Apple ”inte bidragit med någon väsentlig hjälp” i fallet medan techjätten påstår att man lämnat mängder av data till FBI.

Situationen påminner om den efter masskjutningen i kaliforniska San Bernardino 2015 då ett muslimskt par med pakistanska rötter, motiverade av jihadism, sköt ihjäl 16 personer. Inte heller den gången gick Apple med på att låsa upp förövarnas telefoner.

I kölvattnet av skjutningen i Florida har USA beslutat att skicka hem 21 saudiska soldater som var i landet för att öva. På arabernas datorer ska förutom jihadistiskt material även barnporr ha hittats, rapporterar AFP.

Senaste