söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Bilan Osmans pappa lämnar Sverige

Den somaliske vänsterprofilen Bilan Osmans pappa Abdimajid Osman tillkännager i en debattartikel i Aftonbladet att han lämnar Sverige, Bilan Osman, med kopplingar till vänsterextrema Expo och socialdemokratin misstänkts för att ha förmått pappan att skriva debattartikeln som är full av ifrågasatta påståenden om rasism i Sverige.

Abdimajid Osman som är docent och forskar om genetik skriver i artikeln att han lämnar Sverige på grund av den omfattande rasismen men det framstår som mer sannolikt att det är på grund av att han erbjudits ett bättre jobb utomlands. Vid tidpunkten när han fick jobbet twittrade han om att rasismen i Sverige inte var så illa som i andra västerländska länder.

Image

Abdimajid påstår i artikeln att han även i akademiska sammanhang får höra ”N-ordet”, något som flera akademiker och andra finner osannolikt. En anonym twittrare hävdar att umgås i samma akademiska kretsar som Abdimajid och att hon aldrig har hört något sådant.

En tolkning av debattartikeln är att Abdimajid helt enkelt skrivit den för att hjälpa sin dotters aktivistiska agenda, kanske rentav med hennes hjälp eller anvisningar.

Abdimajid Osman ger på twitter också uttryck för en rad, i Sverige, kontroversiella uppfattningar. Han gillar till exempel ett tweet som tar upp att LGTB-innehåll nu är förbjudet i tv och filmer i Kenya.

Han har också synpunkter på Ukrainakriget där han skriver att den  ukrainska försvarsmakten består av nazister, med hänvisning till den 2014 inkorporerade Azovbataljonen som hade en stor andel nazister bland medlemmarna.

Image
Image

Senaste