fredag, 24 maj, 2024
fredag, maj 24, 2024

Björn Söder (SD) om att talmannen Andreas Norlén (M) invigningstalar på Pride: ”skrämmande”

Sverigedemokraternas toppolitiker Björn Söder riktar stark kritik mot riksdagens talman Andreas Norlén (M) efter att nyheten om att Norlén håller invigningstal på Stockholm Pride. Söder skriver bland annat i ett inlägg att ”talmannen sällar sig alltså till skaran med invigningstalare tillsammans med dömda pedofiler” och att det är en ”skrämmande och oroande utveckling”. Söders inlägg togs senare bort.

Nyligen kom nyheten om att riksdagens talman och moderatpolitikern Andreas Norlén invigningstalar på Stockholm Pride, närmare bestämt på Pride Park. Även dragqueen-duon ”Lillan och Tjorven” är invigningstalare på Pride. Dragqueen-duon fick, efter en föreställning för barn på Dramaten, frågor av Insikt24, vilket skapade stora rubriker i mainstreammedia och från liberala ministrar. Pride Park, där både talmannen Andreas Norlén och dragqueen-duon talar, promotar även BDSM och glorifierar våld. Exempelvis får besökare testa att bli bundna och utsatta för våld.

Sverigedemokraternas toppolitiker och riksdagsledamot Björn Söder gick, med anledning av nyheten att talmannen Andreas Norlén ska invigningstala på Pride, ut och starkt kritiserade detta i inlägg på Twitter. Söder skrev att det var en ”skrämmande och oroande utveckling” och fortsatte vidare med att ”talmannen sällar sig alltså till skaran med invigningstalare tillsammans med dömda pedofiler”. Söder passade även på att kalla Pride Park för ett ”jippo”. Därutöver hade Söder med en skärmdump från artikel ur Världen idag som tog upp nyheten om Norlén, och i ett annat inlägg visade Söder upp bilder på nakna män och inslag av sex från Prideparader som Söder menar att talmannen ”hyllar”. Twitterinlägget är numera borttaget.

Björn Söders numera borttagna inlägg där han kritiserar att riksdagens talman Andreas Norlén invigningstalar på Pride.

Björn Söder har valt att gå ut och kritisera regeringen och Moderaterna hårt i samband med Pride. Söder skrev i ett inlägg ”att statsminister, utrikesminister och biståndsminister försvarar och backar upp Pride med sina pedofila inslag, på detta sätt, borde bli en kabinettfråga” och fortsatte inlägget med att det är ”helt oacceptabelt ur ett socialkonservativt perspektiv”. Söder har även kritiserat Moderaternas riksdagsledamot Fredrik Kärrholm, där Söder skrev ”fortsätt hylla Pride och pedofili”. Också bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell har fått sig en känga av Söder i ett annat inlägg. Söder har varit tydlig med att han försvarar homo- och bisexuellas rättigheter, men att han inte vill ”försvara Pride och dess nära – och numera legitima – kopplingar till pedofili och barns involvering i vuxnas sexuella värld”.

En annan sak som väckt uppmärksamhet kring Stockholm Pride är att statsminister och moderatledaren Ulf Kristersson valt att pryda statsministerns officiella residens Sagerska palatset med Prideflaggor i samband med Stockholm Prides vecka. Kristersson hoppas på att detta ska bli en ny tradition och uttalade sig om att det är viktigt för ”vårt öppna samhälle” och ”allas rätt att leva som den man är, och älska vem man vill”. Dessutom passade Kristersson även på att hylla den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt för att han startade en tradition av att gå i Prideparaden, något som även Reinfeldts efterträdare Stefan Löfven och Magdalena Andersson gjort, och nu Kristersson kommer att göra.

Senaste