lördag, 18 maj, 2024
lördag, maj 18, 2024

Buss i trafik besköts i mångkulturellt riskområde

En SL-buss i trafik besköts med flera skott i mångkulturella Hallonbergen i Stockholm. Ombord fanns tio passagerare, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad.

Skottlossningen ägde rum i en rondell, och enligt vittnen avlossades mellan fyra och sju skott.

– Det är en buss med ett tiotal passagerare, inklusive chauffören, som beskjutits med flera skott. Det är bara tur som gör att ingen träffas, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl vid polisen i Stockholm.

En passagerare fick splitter från bussens glasruta över sig, men ska inte ha skadats allvarligt. Polisen uppger att tomhylsor hittades ett stenkast från bussen och flera fysiska och tekniska spår har säkrats.

En anmälan om mordförsök har inletts, men polisen har ännu inga misstänkta. Dock finns uppgifter att det kan ha rört sig om två gärningsmän som flydde platsen på elsparkcyklar.

Enligt polisen finns det även uppgifter om att bussen inte var målet.

– Det finns iakttagelser som tyder på att bussen inte var målet för kulorna utan att det var personer som befann sig på andra sidan av den, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Riskområde

Hallonbergen klassas som ett ”riskområde” av polisen. Det innebär konkret att det i området förekommer offentliga våldshandlingar som riskerar att skada utomstående, att narkotikahandel bedrivs öppet och att boende i området upplever otrygghet. Om inte åtgärder sätts in är risken stor att området snart är att räkna som särskilt utsatt.

Senaste