måndag, 15 april, 2024
måndag, april 15, 2024

Christian Peterson frias från grovt förtal

Göteborgs tingsrätt meddelade idag klockan 11 att Christian Peterson frias från åtalet om grovt förtal och att makarna Bedoires skadeståndsanspråk ogillas.

Det var i september 2021 som journalisten Christian Peterson polisanmäldes för förtal av makarna Jimmy och Selina Bedoire. Brottet skall enligt anmälan vara att ”Christian Peterson har förtalat Jimmy och hans fru Selina genom att lägga ut information och bilder på dem på sin Twitter”, något som Insikt24 skrivit om tidigare.

Nu har dom avkunnats där tingsrätten slår fast att målsägandena Jimmy och Selina Bedoire blivit utsatta för förtal som, av de skäl åklagaren har angett, är att bedöma som grovt.

Nästa fråga som tingsrätten hade att pröva var om det är ställt bortom rimligt tvivel att det var Christian Peterson som skrev och publicerade de aktuella uppgifterna om makarna Bedoire.

Peterson har förnekat att det är han som skrivit Twitterinläggen. Det framkom även under förhandlingarna att fler personer haft tillgång till och använt det aktuella Twitterkontot. Det kan, meddelar tingsrätten, inte uteslutas att det är någon annan än Christian Peterson som har lämnat de förtalsgrundande uppgifterna. Åtalet för grovt förtal ska därför avslås.

TEXTEN UPPDATERAS

Senaste