test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

Drogade och våldtog 12-åring under pistolhot

Den 31-åriga pedofilen Alexander Tropp Lundqvist har dömts för en särdeles brutal och utstuderad våldtäkt av en blott 12-årig flicka han kände. Efter att ha drogat flickan maskerade han sig innan han hotade henne med ett airsoftvapen och band henne för att därefter våldta henne. Efter våldtäkten tog han av sig maskeringen och återvände till den gråtande flickan och agerade som en räddare i nöden och ringde polisen. Men hans plan gick i stöpet. Nu har pedofilen dömts till sex års fängelse.

Den utstuderade och brutala våldtäkten inträffade den 26 januari i år. Offret, en 12-årig flicka träffade regelbundet den 31-åriga Alexander Tropp Lundqvist i dennes hem och utvecklade ett stort förtroende för honom. Men under föregående höst hade pedofilen börjat planera för att kunna våldta den unga flickan. Han köpte droger som han började ge till henne under förespeglingen att det var vitamintabletter – allt för att kunna fastställa vilken dos som skulle ge effekt på henne när han satte sin plan i verket. Slutligen slog pedofilen till efter att ha drogat henne. Maskerad med en mössa med hål för ögonen och beväpnad med ett airsoftvapen av pistolmodell överföll han flickan, band henne och våldtog henne. Hans plan var därefter att återvända till platsen och låtsas vara ovetande om vad som skett – men pedofilens plan föll tack vare ett flertal misstag han gjorde. Nu har han dömts av Alingsås tingsrätt till sex års fängelse för den brutala våldtäkten.

Planerade att våldta 12-åringen i månader
Kontakten med flickan hade börjat odlas under hösten 2019 och kom att ske med omgivningens vetskap utan att någon anade att något var fel. Flickan besökte Lundqvists hem ett stort antal gånger och har i förhör med polis berättat att hon kände sig trygg och säker där. Men under hösten började pedofilen planera för att kunna våldta flickan. Han införskaffade tabletter som innehöll alprazolam och zolpidem och började ge målsäganden dessa under förespegling att det var vitamintabletter – till synes för att kunna konstatera deras effekt på flickan och vilken dos som fungerade. Under ett av dessa besök, den 26 januari, gav han flickan av de blå ”vitamintabletterna” och sade sedan att han skulle gå och handla i affären. Istället bytte han kläder och tog på sig en mössa med hål urklippta över ögonen och trängde in i bostaden.

Han hotade målsäganden med ett airsoftvapen och sade till den skräckslagna flickan att ”om du inte håller käft så skjuter jag dig” och höll pistolmynningen mot målsägandens huvud. Han band därefter tygbitar över hennes huvud och ögon så att hon inte kunde se vad som hände. Han band henne även runt armarna och stoppade en strumpa eller något annat av tyg i hennes mun så att hon inte skulle kunna skrika på hjälp. Han tvingade ner henne på mage och våldtog därefter henne vaginalt. I förhör med polisen har flickan även berättat flera gånger om att gärningsmannen ”tog sitt lilla könsorgan i mig”, ”tog sin lilla snopp i min fitta”, med tydlig anspelning på att gärningsmannen har en liten penis. Våldtäkten pågick ett kortare tag tills dess att Lundqvist fick utlösning, varvid han påstod sig se en bil komma och att han därför skulle ta sig från platsen. Tanken här var att flickan skulle tro att ”gärningsmannen” flydde från platsen när Lundqvist ”kom tillbaka”.

Lekte hjälte efter våldtäkt – för att komma undan med brottet
Direkt efter våldtäkten gick Lundqvist upp till vinden där han gömde undan kläderna samt mössan och pistolen han haft på sig innan han återvände till lägenheten och den skärrade och gråtande flickan som han mötte i hallen. Hon hade då fortfarande bar underkropp och var ännu bunden. Han sade åt henne att gå och duscha efter att ha hjälpt henne komma loss i ett försök att få mer av bevisen undanröjda och ringde därefter till sin egen mor, flickans mamma och SOS Alarm, vilka kopplade in polisen. Flickan fick köras till sjukhus för undersökning och påvisade allt mer tecken på att ha blivit drogad redan på vägen dit.

Av ett rättstoxikologiskt yttrande från Rättsmedicinalverket framgår att de uppmätta koncentrationerna av de narkotikaklassade ämnena var omfattande och så pass stora att det skulle krävas två av de starkaste tabletterna med en styrka på 3 milligram vardera för att nå dessa nivåer. Prover visade att flickan hade så pass höga halter av substanserna i kroppen att det skulle kunna medföra förvirring, minnesrubbningar och desorientering.

Lundqvist påstod för polisen att han kommit till platsen och funnit den halvnakna flickan där, men att han inte visste om vad som hade skett för att han varit på den lokala ICA-affären. Men redan under samma eftermiddag kunde polisen hitta flera bevis på plats som visade att det var Lundqvist som var gärningsmannen och att hans historier kring det hela bara var försök att undkomma sitt genomförda brott.

Döms till sex års fängelse och högt skadestånd
Bland annat hittade man kläderna han haft på sig under våldtäkten samt mössan och pistolen. Man kunde även visa att han inte varit på ICA och hans DNA fanns på pistolen, samt i form av sperma både på brottsplatsen samt på och i flickan. Man hittade sedan spår av medicinerna som använts för att droga flickan, både i hennes blodprov efter våldtäkten men även i hennes hår vilket man därmed kunde bevisa var något som hon utsatts för över en längre tid. Detta stämde väl in på hur hon berättat om att hon fått ”vitaminer” av Lundqvist vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern. I en burk hemma hos Lundqvist kunde man sedan hitta spår av dessa ämnen vilka han hävdade varit från tabletter han haft då han haft självmordstankar, men att han inte längre hade kvar dem.

Alingsås tingsrätt fann även att flickans berättelse var trovärdig, trots att hon var påverkad av medicinerna som hon fått av Lundqvist och tillsammans med den omfattande tekniska bevisningen var det enligt rätten bevisat att Alexander Tropp Lundqvist våldtagit flickan. Man menade även att det var misshandel att han gett henne narkotikaklassade läkemedel.

Alexander Tropp Lundqvist dömdes för grov våldtäkt mot barn och misshandel till sex års fängelse. Han skall även betala ett skadestånd till flickan på 220 000 kronor vilket är avsevärt högre än standardskadeståndet för våldtäkt, vilket är 115 000 kronor. Motiveringen till detta var brutaliteten, samt mordhotet med vad flickan trodde var ett riktigt vapen, samt att det skedde på en plats där hon trodde sig kunna vara trygg.

Det är oklart om fallet kommer att överklagas till hovrätten.

Senaste