test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Efter våldsvågen i Malmö kräver Annie Lööf ”politisk samling”

Den gångna helgen var ovanligt blodig även för att vara Malmö. Förutom bombdåd och våldtäktsförsök sköts en 15-årig invandrare ihjäl och en jämnårig kamrat skadades allvarligt. Nu kräver Centerpartiets partiledare Annie Lööf ”politisk samling” för att komma åt våldet i Malmö.

Det var vid niotiden på lördagskvällen som två tonåringar sköts vid en pizzeria i stadsdelen Möllevången i centrala Malmö. En av pojkarna avled medan den andra vårdas för livshotande skador. Enligt SVT hålls han nedsövd och har inte kunnat höras av polisen.

Bara några minuter innan skottlossningen skedde dessutom en kraftig explosion vid Västra Rönneholmsvägen, rapporterade Exakt24 i lördags.

Våldsvågen är nu så omfattande att även rikspolitiker reagerar. Centerpartiets ordförande Annie Lööf kräver på Twitter ”politisk samling” för att komma till bukt med det eskalerande våldet.

Men många användare på Twitter är inte imponerade av den kontroversiella yrkespolitikerns utspel.

”Centerpartiet är ett av de ansvariga partierna för detta med den massinvandringspolitik som ni förespråkar. Ni har blod på era händer”, skriver en användare, medan en annan helt enkelt föreslår att Annie Lööf ska ”be om ursäkt och kliv[a] åt sidan”.

Senaste