Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Ett alternativt fackförbund har bildats

LO motarbetar nationalistiska arbetare och har starka band till socialdemokraterna. Som en reaktion på detta har det alternativa facket Arbetstagarna grundats. Förutom avsaknad av band till Socialdemokraterna profilerar de sig bland annat genom låga avgifter.

Ett nytt fackförbund har sett dagens ljus. I januari grundades det alternativa facket Arbetstagarna. Arbetstagarna skriver i ett pressmeddelande att de 440 000 SD-sympatisörer som finns inom LO inte på ett trovärdigt sätt representeras av LO och pekar bland annat på den uppmärksammade petningen av stålverksarbetaren och Sverigedemokraten Ulf Carlström.

Vid sidan av den opolitiska inriktningen lyfter man fram den billiga medlemsavgiften som ett motiv att bli medlem. Som medlem får man juridisk rådgivning kostnadsfritt, medlemsutbildningar och rabatt på inkomstförsäkring. Medlemsavgiften är 200 kronor oavsett vilken bransch man jobbar inom eller vilken lön man har. Inom LO ökar månadsavgiften med lönen och en stor del av medlemmarna betalar uppåt 600 kronor per månad.

– Det blir ju billigare när man räknar bort genustrams, lyxlägenheter, 60 miljoner till Socialdemokraterna och miljonlöner till pamparna, då behöver medlemmen inte betala 500-600 kronor per månad som man får göra i LO-förbunden. 200 kronor räcker om man fokuserar på den fackliga kärnverksamheten, säger förbundsordföranden för Arbetstagarna, läraren Rickard Dahlin.

Arbetstagarnas hemsida.

Senaste