fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Expo-grundaren Tobias Hübinette erkänner massuthängningar av politiska motståndare – vill dock inte ta avstånd

En av grundarna till den vänsterextrema tidningen Expo, den före detta AFA-aktivisten Tobias Hübinette erkänner nu att han ägnat sig åt massuthängingar av invandringskritiker. Dock vill inte Expo-grundaren ta avstånd från massuthängningar av politiska meningsmotståndare. Hübinette demonstrerade också tillsammans med gamla aktivister från de vänsterextrema terroristorganisationerna Revolutionära Fronten och AFA under första maj.

Expo-grundaren Tobias Hübinette har startat en kampanj och ett försök till drev mot reportern Christian Peterson, där Hübinette i flera inlägg uppmärksammat att han polisanmält och ansökt om kontaktförbud mot Peterson. Hübinette påstår att Peterson har ofredat Hübinette, eftersom att Peterson vid flera tillfällen efterfrågat en intervju, frågat om att få filma en föreläsning av Hübinette när han undervisar elever på Karlstads universitet. Även att Peterson har filmat miljöbilder runt Karlstads universitet menar Hübinette bör klassas som ofredande mot honom. Att Peterson begärt ut offentliga handlingar såsom mail anser också Hübinette var problematiskt.

Något annat som Tobias Hübinette påstår är att Christian Petersons arbete, som Hübinette kallar för ”gränslösa aktiviteter”, är något som ”backas upp och välsignas mer eller mindre helhjärtat av SD:are”. Sverigedemokraternas toppolitiker i riksdagen och som även varit EU-parlamentariker Jessica Stegrud ifrågasatte vad Hübinette menade med att ledande SD-politiker står bakom. Till svar fick Stegrud att ”personer som like:ar ’nyheter’ i altmedia som denne står bakom direkt eller indirekt”. Stegrud undrade då om Hübinette menar att ”alla som någon gång klickat gilla på något som ev ursprungligen kommer från dig (tex statistik du brukar lägga ut) ställer per automatik upp på ditt SD-hatt och din kriminella bakgrund”.

In i konversationen kommer sedan Christian Peterson som avslöjar att Tobias Hübinette under första maj demonstrerade ”tillsammans med gamla aktivister från terroristorganisationerna Revolutionära Fronten och AFA”. Dessutom kunde Peterson avslöja att de som Hübinette demonstrerade med är dömda för ”misshandel, grovt narkotikabrott, skadegörelse och andra typer av brottslighet kopplat till den vänsterextrema miljön”. Hübinette förnekar dock att han skulle demonstrerat tillsammans med vänsterextremister under första maj.

Expo-grundaren Tobias Hübinette demonstrerar tillsammans med våldsdömda vänsterextremister under första maj i Stockholm.

Senare påtalar även Christian Peterson att Tobias Hübinette har ”har hängt ut tusentals meningsmotståndare” och undrar om Hübinette tar avstånd från sina uthängningar. Hübinette vill inte ta avstånd från uthämtningarna men erkänner att han 2002 gav ut en bok som ”listade närmare 30 000 personer” som enligt Hübinette varit med i bland annat ”fascistiska och högerradikala organisationer”. Dock tar inte Hübinette upp alla uthängningar som den vänsterextrema tidningen Expo och den vänsterextrema våldsorganisationen AFA ägnat sig åt i decennier.

Konversationen mellan Christian Peterson och Tobias Hübinette där Hübinette erkänner att han hängt ut 30 000 meningsmotståndare, men vill samtidigt inte ta avstånd från uthängningar.

Tobias Hübinette håller idag kurser på Karlstads universitet samtidigt som han fortsätter att sprida vänsterextrema åsikter. Hübinette grundade även, tillsammans med bland annat kommunisten Stieg Larsson, den vänsterextrema tidningen Expo, en tidning som systematiskt skrivit negativt om invandringskritiker och framförallt sverigedemokrater genom åren. Det finns även de som jobbat på Expo som vittnat om våldsromantiken på redaktionen och de täta banden med den vänsterextrema våldsorganisationen AFA:s Researchgrupp. Hübinette är dessutom också före detta aktivist i AFA, en militant vänsterextrem organisation som gjort sig skyldiga till flera hundra attentat mot politiska meningsmotståndare.

Senaste