Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Förre Trumprådgivaren Steve Bannon nekar till brott

Den förre chefsstrategen i Vita huset, Steve Bannon, har gripits anklagad för att ha lurat hundratusentals donatorer genom sin ”We Build the Wall” insamlingskampanj. Bannon och tre andra kommer att åtalas efter en federal utredning i södra distriktet i New York. Åklagarna hävdar att de fyra lurade donatorer genom att samla ihop mer än 25 miljoner dollar för att bygga en mur längs USA:s södra gräns, men att en del av dessa pengar användes för personlig vinning.

Bannon nekade till brott under en domstolsförhandling under torsdagen den 20 augusti, och han förväntas släppas, enligt NBC News. Bannon har fått en borgen på 5 miljoner dollar som skall säkras med 1,75 miljoner i kontanter eller egendom som Bannon måste få fram innan den 3 september. Han får inte använda privatflygplan eller yachter, och han måste lämna in sitt pass. Hans resor kommer att begränsas till Connecticut, New York och Washington DC.

Bannon och tre medarbetare åtalades efter en federal utredning i södra distriktet i New York. Åklagarna hävdar att de fyra lurade givare genom att samla in ”mer än 25 miljoner dollar för att bygga en mur längs den södra gränsen av USA”, men att en del av dessa pengar användes för personlig vinning.

United States Postal Inspection Service biträdde i undersökningen.

De andra åtalade är Timothy Shea, en 49-åring från Colorado som anklagas för att äga ett skalbolag, Brian Kolfage, en funktionshindrad Irakkrigsveteran, och Andrew Badolato, som enligt sin egen hemsida var en medarbetare vid Breitbart News, den konservativa publikationen som Bannon ledde.

Kampanjen var avsedd att samla in pengar för att hjälpa president Donald Trump att uppfylla ett kampanjlöfte om att bygga en gränsmur. Istället hävdar åklagare att Bannon och hans team tjänade på arrangemanget.

Åtalet säger att de åtalade ”kollektivt fått hundratusentals dollar i medel från givare till ’Vi bygger muren’, som de använde på ett sätt som strider mot organisationens offentliga objektiv”.

”De anklagade lurade hundratusentals givare, kapitaliserade på deras intresse av att finansiera en gränsmur för att samla in miljontals dollar, under falska förespeglingar om att alla dessa pengar skulle spenderas på konstruktionen av muren”, sade den tillförordnade åklagaren Audrey Strauss i ett uttalande. ”Samtidigt som man upprepade gånger försäkrade givarna att Brian Kolfage, grundaren och ansiktet utåt för We Build the Wall, inte skulle få ett öre, överförde de anklagade i hemlighet hundratusentals dollar till Kolfage, som han använde för att finansiera sin påkostade livsstil. Vi tackar USPIS för deras hjälp med att utreda detta fall, och vi förblir dedikerade till att utrota och lagföra bedrägerier var vi än hittar det.”

Kolfage, en 37-årig krigsveteran med båda benen och en arm amputerade, lanserade crowdfundingkampanjen i slutet av 2018 på GoFundMe för att bygga muren. Hans insats kom mitt i ett dödläge om statliga medel för konstruktionen i kongressen, där Trump krävde att miljarder dollar skulle budgeteras för gränsmuren. Dödläget kulminerade i den längsta partiella nedstängningen av regeringen i USA:s historia.

Kolfages insats blev snabbt viral och fick in miljontals dollar från hundratusentals givare, men GoFundMe hotade att avbryta kampanjen om han inte ”designerade en legitim ideell organisation som dessa medel skulle kunna överföras till”, enligt åtalet.

Innan hans kampanj för att crowdfunda gränsmuren, hade Kolfage varit inblandad i en rad nyhetsbloggar och grupper, varav en hade stängts av från Facebook för att det påstods att de använde falska konton för att driva upp sin webbplatstrafik. När hans murfinansieringskampanj fick nationell uppmärksamhet medverkade Kolfage ofta i Fox News och Fox Business, där han försvarade Trump och anklagade sina kritiker för att de led av ”Trump Derangement Syndrome”.

Badolato konstaterar på sin egen hemsida att han har varit en ”frilansande bidragsgivare till Breitbart News i det förflutna”, en konservativ nyhetskanal Bannon brukade leda. Badolato säger också på sin webbplats att han var involverad med ett antal andra konservativa publikationer kopplade till Bannon inklusive Clinton Cash och The Undefeated: The Rise of Sarah Palin.

Shea är, enligt en NBC Tv-station i Colorado, gift med organisationens kassör, Amanda. Hon berättade för stationen att hon och hennes man öppnade en postbox för att givarna skulle kunna skicka checkar. Amanda Shea insisterade på att NBC, i slutet av 2018, att checkarna ställdes ut till Kolfage av ”We Build the Wall”.

Kris Kobach, tidigare republikansk kandidat till en plats i Kansas senat och medlem i ”We Build the Wall”, har tidigare sagt till New York Times att Trump gav sin ”välsignelse” till projektet. Kobach nämndes inte i åtalet.

Ett år efter att den historien publicerades sade Trump att han inte tyckte att en ”privat grupp” skulle agera för att bygga en del av muren ”med pengar insamlade genom annonser”, skriver han i en tweet.

Vita husets pressekreterare sade i ett uttalande att Trump inte hade någon inblandning i projektet samtidigt som administrationen tar avstånd från Bannon och gruppen.

”President Trump har inte varit involverad med Steve Bannon sedan valkampanjen och det tidiga skedet av mandatet, och han känner inte de personer som är inblandade i detta projekt”, säger Kayleigh McEnany i ett uttalande.

Senaste