måndag, 27 maj, 2024
måndag, maj 27, 2024

Frankrike utvisar bosnier som rakade av dotterns hår efter en kärleksaffär

Reuters rapporterar att Frankrike har utvisat en bosnisk familj som hade slagit och rakat av håret på en ung flicka i familjen som ville gifta sig med en ung, kristen serbisk man, säger franska inrikesdepartementet i ett uttalande.

Ministeriet sade fem medlemmar av flickans familj som bodde i staden Besançon hade deporterats till Sarajevo, huvudstaden i Bosnien och Hercegovina, i lördags morse.

”Denna utvisning från det franska territoriet är en följd av oacceptabelt beteende från familjens sida i augusti, särskilt misshandeln och tvångsklippningen av en ung flicka som var kär i en ung serbisk man av en annan religion”, uppgav ministeriet.

Den tillade att flickan, en minderårig, kommer att tas om hand av den franska socialtjänsten och kommer att få uppehållstillstånd i Frankrike när hon blir myndig.

Franska medier rapporterade i augusti att en 17-årig bosnisk muslimsk kvinna i Besançon hade blivit misshandlad av sin familj och att hennes hår hade klippts bort eftersom hon ville gifta sig med en kristen 20-årig serb.

Bosniska och serbiska styrkor utkämpade ett krig på 1990-talet som resulterade i tusentals civila dödsoffer.

Senaste