test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Fransk BLM-aktivist lyfts fram i USA

Ansiktet på den franska BLM-aktivisten Assa Traoré pryder denna veckas omslag av Time Magazine. Hon är syster till brottslingen Adama Traoré, som anses som Frankrikes svar på Georges Floyd, och hon har nu hamnat i rampljuset i USA. Familjen Traoré har för övrigt fått amerikanska medel för att främja uppfattningen att franska poliser dödade Adama. Den franske filosofen Pascal Bruckner kommenterade situationen i dagstidningen Le Figaro och sade att de amerikanska medierna ”försöker rentvå sig på de envisa gallernas bekostnad”.

Assa Traoré hedras i USA, eftersom hon enligt tidskriften Time är en av ”årets väktare”. Hon uppges vara en av antirasismens försvarare 2020 och ses som den franska talespersonen mot polisvåld.

Men vissa franska intellektuella har reservationer mot detta. ”Jag tror att USA vill tvätta bort sina synder på Frankrikes bekostnad. Om inte New York Times, New Yorker, Washington Post, Financial Times har information som vi inte har, och då bör de ge den till oss. Men för tillfället vet vi inte vad som hände vid Adama Traorés död”, konstaterade filosofen och författaren Pascal Bruckner.

Och han tillade: ”Om vi förbisett en extraordinär republikansk hjältinna (Assa Traoré), låt oss inse det. (…) Om å andra sidan, som ett antal tidningar redan har påpekat, Adama Traoré inte var den hjälte de säger, om det är sant att han sägs ha våldtagit en medfånge, så har vi här att göra med ett helt annat fall.”

Och filosofen avslutade: ”De säger att Adama Traoré är samma sak som George Floyd. De försöker rentvå sig på de envisa gallernas bekostnad”.

I en intervjuad med radiokanalen RTL sade Assa Traoré för sin del att ”Time hyllar mig, ett erkännande av kampen vi har fört sedan min lillebror dog”.

Samtidigt så uppgår donationerna till Black Lives Matter-relaterade ändamål under de senaste 7 månaderna till summor som är jämförbara med Amazons totala vinst för hela 2019 – som råkade vara ett rekordår för företaget. Finansieringen kommer med största sannolikhet att användas för att främja politiska häxjaktorganisationer och för att hänga ut grupper som motsätter sig den pro-globalistiska agendan.

Två av de tre galjonsfigurerna inom BLM, Alicia Garza, Patrisse Cullors och Opal Tometi, kallar sig själva ”queer lesbians”. På sin officiella hemsida uppger de att deras mål är att ”främja ett queer-vänligt nätverk” med ”målet att befria oss från det heteronormativa tänkandets hårda grepp”. Enligt The Economist finansierar BLM redan ”gay rights groups”. Märkligt nog röstade 75 procent av de svarta invånarna för att förbjuda homosexuella äktenskap i Kalifornien 2008.

The Economist rapporterade att ”den stora pengapumpen” har riktats mot BLM-grupper och deras sympatisörer.

”Exemplet med Niko Georgiades och hans Unicorn Riot, ett ideellt, vänsterorienterat medieföretag som postade tidiga bilder av protesterna i Minneapolis, är lärorikt. Tack vare nätdonationer gick hans nästan bankrutta företag inom ett par månader från 8 000 dollar på banken till nästan 650 000. Det räcker för att fortsätta verksamheten i ytterligare fem år, säger han glatt. Kenya McKnight [som utbildar svarta kvinnor om ekonomi] såg donationer strömma in från människor i Amerika, Europa, Japan och Brasilien. Inom en månad efter protesterna var BLM:s nationella nätverk tvunget att skynda sig för att dela ut en första runda bidrag uppgående till 6,5 miljoner dollar, långt mer än någonsin tidigare, till stadsdelsorganisationer, gaygrupper och andra.”

Intressant nog är det Tides Foundation som hanterar BLM:s pengar, enligt The Economist. Den dömda terroristen Susan Rosenberg sitter i deras styrelse, och Rosenberg är inte svart. New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani har tidigare uppmärksammat kopplingen mellan den vita dömda terroristen till Black Lives Matters insamlingsorganisation.

”Det var bara en början. Betydligt större löften och summor följde när anställda och företag började donera, liksom rika individer, som gick med i donationsvågen. Donationer till BLM-relaterade ändamål sedan maj uppgick 10,6 miljarder dollar. Exakta belopp som mottagits kommer att bli kända när det centrala organ som övervakar BLM:s finanser publicerar sin årsredovisning”

The Economist tillade att BLM hoppades att kunna starta en bank i början av nästa år för att tillhandahålla kapital till svarta företag och ideella grupper. Det verkar som Rosenbergs uppfattning om ”svart frigörelse” är att ta donationer till svarta människor och låna ut pengarna till dem mot ränta efter att ha anstiftat svarta att iscensätta våldsamma protester mot vita institutioner.

BLM får också stöd från Frankrike. Sedan maliern Adama Traoré dog har den offentliga debatten i Frankrike varit dominerad av den tillrättalagda version som lagts fram av hans familj, som trots expertrapporterna upprepade gånger har anklagat polisen för att ha dödat honom. Hans syster uppmanade till en olaglig demonstration som skulle sammanfalla med de amerikanska rasprotesterna.

Vid demonstrationen uppmanade den nordafrikanska sångerskan Camélia Jordana till väpnat uppror. Med knytnäven höjd i en Black Power-hälsning sjöng hon ”Revolutionen har kommit! Dags att ta upp pistolen!” mitt i en folkmassa på mer än 20 000 personer.

Senaste