test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Hör tumultet under Henrik ”Henko” Johanssons förtalsförhandling: ”Du är en fjant och mobbare”

Vänsterextremisten Henrik ”Henko” Johansson står återigen åtalad för förtal. Idag inleddes förhandlingar i Falu tingsrätt och enligt inspelningar som Insikt24 tagit del av uppstod tumult, vilket gjorde att förhandlingen var nära att avbrytas. Hör inspelningen bakom betalvägg.

Insikt24 har tidigare rapporterat om att vänsterextremisten Henrik ”Henko” Johansson, känd som grundare av sajten ”Inte rasist men”, dömts för förtal. Nu är Johansson återigen åtalad för förtal och förhandlingar i målet har startat. Käranden i målet är en icke-offentlig person som kommit i kontakt med Johansson på internet och han gjorde en stämningsansökan för förtal mot Henrik Johansson för att han upplever att han bland annat blivit anklagad för att vara kvinnomisshandlare, pedofil och våldtäktsman av Johansson.

Under den muntliga förberedelsen uppstod i det närmaste tumult, då käranden och Henrik Johansson hamnade i en dispyt efter meningsskiljaktigheter rörande detaljer i målet. Käranden började skälla på Johansson och anklaga honom för att ”ljuga”, ”vara aggressiv” och att han borde ”skämmas”. Käranden kallade även Henrik Johansson för ”en fjant” och anklagade Johansson för att vara en ”mobbare”. De båda blev därefter ombedda av domaren att lugna ner sig. Om de inte skulle göra detta hade den muntliga förberedelsen behövt avbrytas. Domaren uttryckte att det måste råda en ”civiliserad ton” under samtalet. Insikt24 har tagit del av inspelningar som bevittnar tumultet under den muntliga förberedelsen.

Henrik ”Henko” Johansson drev förut den vänsterextrema sajten ”Inte rasist men” som gick ut på att skriva negativa artiklar om framförallt sverigedemokrater. Förra året lades dock föreningen Inte rasist men ner och överskottet gick till den vänsterextrema tidningen Expo, som enligt en rapport från FOI tillhör en del av våldsvänstern i Sverige. Numer driver istället Henrik Johansson en podd vid namn Haveristerna tillsammans med Axel Lou Öhman, som också blivit dömd för flera brott. Mediekanalen Exakt24 har tidigare uppmärksammat poddens hat och hot mot ungdomar på nätet. Henrik Johansson har bland annat hotat personer med att de förtjänar ”en smäll på käften”.

Hör kärandes utbrott mot Henrik Johansson:

Senaste