test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Hoten mot SD-politikern: ”Hela din familj kommer utraderas”

Den sverigedemokratiske kommunpolitikern Jonathan Sager har gjort sig känd för sitt engagemang mot dragqueen-sagostunder för små barn, och uttalade sig nyligen kritiskt till ett moskébygge i SVT. Till Insikt24 berättar Sager att både han och hans familj regelbundet mottar dödshot, där personer hotar med att skära upp hans hals när han lämnar hemmet. Den unge lokalpolitikern låter sig dock inte skrämmas, och säger att det inte är ett alternativ att ge upp.

Jonathan Sager sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Kalmar. När han uppmanade kommunen att avboka ett evenemang där dragqueen-artisterna Lady Busty och Lady Shameless Winewhore skulle läsa normkritiska sagor för små barn blev han uppmärksammad i riksmedia. Då sagostunden bland annat riktade sig till tvååringar kallade Sager det hela för ”motbjudande”.

Så sent som i februari uppmärksammades Sager återigen i media, då han motsatte sig ett omfattande moskébygge i stadsdelen Norrliden i Kalmar. Till SVT förklarade Sager att Sverigedemokraterna inte har någonting principiellt emot att det genomförs ett moskébygge i Kalmar, men att de inte vill att bygget sker i ett ”uppskattat grönområde”.

”Hela din familj kommer utraderas”

I sociala medier har Jonathan Sager snabbt blivit populär, där personer skriver att de uppskattar hans arbete och outtröttliga engagemang. Alla är dock inte lika positiva, och till Insikt24 säger Sager att han mottar dödshot varje gång han gör ett aktivt ställningstagande i frågor som kan uppfattas som kontroversiella.

– Varje gång jag och partiet har tagit ett aktivt ställningstagande i en fråga kommer dödshoten mot mig några dagar senare, berättar lokalpolitikern.

Hoten som Sager har mottagit omfattar inte bara honom själv. Han har tidigare mottagit dödshot där det står att hela hans familj kommer att dödas.

”Snart står vi utanför din port, och snittar din hals med kniv när du kommer ut”. Din åsikt om vad andra människor gör är inte välkommen, och du kommer som sagt snart att dödas. Viktigt: inte bara din nedre ansiktsdel är missbildad. Din hjärna är också missbildad. Den lilla du har. Hela din familj kommer snart att utraderas.”, står det på en av hotlapparna.

Affischer med Jonathan Sagers namn, bild och personnummer har satts upp i Kalmar. Foto: Facebook

Förutom rena dödshot har det även satts upp affischer runt om i Kalmar där han beskrivs som en ”försvunnen gris”. På affischerna finns även en bild på Sager samt hans personnummer.

Politiker bär ett ansvar

Jonathan Sager säger att politiker som ständigt försöker avhumanisera sina meningsmotståndare istället för att ta debatten bär ett stort ansvar för det hotfulla läget.

– Om vi har politiker som går runt och beskriver sina meningsmotståndare som ”hot mot demokratin” så kommer det att finnas gott om rötägg som ser det som legitimt att dödshota dem och deras familj i ett försök att stoppa de så kallade ”nazisterna”. Det hade inte hänt om man hade pratat politik istället för att kasta ur sig en massa floskler.

I sociala medier har Jonathan Sager gått ut med att han kommer att fortsätta sitt engagemang och inte låta sig tystas av de många hoten. När Insikt24 frågar Sager vad som får honom att arbeta vidare svarar han följande:

– Väldigt simpelt, ingenting som är värt att göra har någonsin varit enkelt. Vi har företrädare som har blivit grovt misshandlade för sina åsikter och engagemang, och att jag då skulle vika mig efter några dödshot är för mig inte ens ett alternativ.

Senaste