söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Irakiske fotbollsspelaren Mohanad Jeahze begärs häktad för misshandel

Flera mainstreammedier har rapporterat om en före detta allsvensk fotbollsspelare som begärts häktad på sannolika skäl för två fall av misshandel. De utelämnar dock att personen det rör sig om är den irakiske fotbollsspelaren Mohanad Jeahze som förra året spelade i Hammarby.

Flera mainstreammedier har rapporterat om, vad de beskriver som en svensk fotbollsspelare, som först blev anhållen och sedermera även begärts häktad på sannolika skäl för två fall av misshandel. Ingen mainstreammedia har dock valt att gå ut med namn på fotbollsspelaren. Men personen det rör sig om är den irakiske fotbollsspelaren Mohanad Jeahze. Brotten Jeahze misstänks för, och begärts häktad för, har begåtts vid två olika tidpunkter, det ena fallet skedde i helgen på ett hotell i Stockholm och det andra fallet ägde rum i slutet på förra året. Annika Collin från Åklagarmyndighetens presstjänst har uttalat sig om att det ska handla om misshandel av normalgraden och att det är brottsrubriceringen. Varför Jeahze begärts häktad är för att han inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningsarbetet.

Mohanad Jeahze har bland annat tidigare representerat de svenska allsvenska fotbollsklubbarna Hammarby IF, Mjällby AIF och IF Brommapojkarna. Numera är han utlandsproffs i den amerikanska och kanadensiska högstaligan MLS, där han tillhör klubben DC United. Jeahze har representerat svenska landslaget på ungdomsnivå, men på A-lags nivå har han spelat en match för det irakiska landslaget.

Senaste