söndag, 14 april, 2024
söndag, april 14, 2024

Krig i Centerpartiet: kända företrädare attackerar varandra

Centerpartiet är känt för att vara ett toppstyrt part, där man inte attackerar ledningen. Efter dåliga opinionssiffror och stöd till en socialdemokratisk budget kommer dock attackerna anförda av Centerpartiets ungdomsförbund.

Det har varit anmärkningsvärt litet kritik mot Centerpartiets ledning, trots en stark kursomläggning under Annie Lööfs ledning, där det sista av landsbygdsprofilen tvättats bort och ersatts av politik profilerad mot urban medelklass med politisk korrekta värderingar. Inte ens den senaste tidens usla opinionssiffror har fått någon att taga ton.

Nu kommer dock attackerna, anförda av Ungdomsförbundets ordförande Réka Tolnai, som skriver på Twitter: ”Pensioner ska avgöras i pensionsgruppen och budgetomröstningen ska följa praxis. Att Centerpartiet nu frångår budgetpraxis är olyckligt.”

Den iranske riksdagsledamoten för Centerpartiet Alireza Akhondi svarar indirekt: ””Praxis” kräver att alla följer ”praxis”. När ingen följer ”praxis” så finns det alltså ingen ”praxis”. Och det innebär i sin tur att det nya ”praxisen” är att skita i ”praxis”. Sluta käbbla om något som inte finns och rikta ilskan mot de som faktiskt har skapat den här cirkusen.”

Detta leder till ett rent krig i kommentarsfältet mellan framförallt riksdagsledamoten och lokalavdelningsordföranden i Malmö Anton Sauer. Tonen blir allt hätskare och Akhondi tar fram sin myndigaste ton: ”Lägg ner uppläxningen Anton. Tänker inte ta skit från varken Dig eller någon annan. Tålamodet är nu slut.”

Om detta är en skärmytsling eller början till en mer omfattande konflikt inom Centerpartiet är ännu osäkert.

Senaste