test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Ledarsidorna i konkurs

Johan Westerholms bolag Ledarsidorna LS AB har försatts i konkurs. Enligt Westerholm kommer det inte att påverka driften av den populära alternativmediesajten Ledarsidorna. Konkursen kommer efter en rad misslyckade bokutgivningar och hälsoproblem.

Ledarsidorna är den alternativmediasajt som rankats högst i allmänhetens förtroende och har gjort en rad avslöjanden om bland annat islamiseringen i Sverige. Tack vare Westerholms kontakter i det socialdemokratiska partiet och en lång rad namnkunniga skribenter har han ofta varit först med nyheter om missförhållanden och initierade analyser.

Det har dock stormat om Ledarsidorna många gånger. Det värsta debaclet rör det så kallade Ekeröprojektet som presenterades som en planerad statskupp. I en rafflande artikel talades om beväpnade extremister som planerade att överta delar av svenskt territorium och förhandla med främmande makt om anslutning till en annan stat. Av denna spännande början blev dock ingenting när det visade sig att det så kallade Sällskapet som påstods stå bakom var en grupp oppositionella som träffades för middagar och diskussioner om hur Sverige kan förbättras.

Under åren har en rad skribenter som Nya Tider talat med lämnat Ledarsidorna.

Nya Tider har tidigare uppmärksammat att Ledarsidorna inte har utgivningsbevis, vilket Westerholm hävdat. För en skribent är det mycket viktig information eftersom de då inte är skyddade av grundlagens bestämmelser.

Westerholm säger till Nya Tider att han har haft hälsoproblem som gjort att han inte har kunnat sköta verksamheten som han har velat: ”Det är ett personligt misslyckande men jag har betalat alla underleverantörer utom i ett fall där det handlar om en tvist om en faktura.”

”Jag kommer att göra rätt för mig, det är en hederssak” säger Westerholm.

En rad bokprojekt har också grävt djupa hål i ekonomin: ”I princip är det bara Ann Heberlein och min egen bok om islamismen i Sverige som har sålt riktigt bra” säger Westerholm.”

Eftersom Westerholm personligen äger domännamnet Ledarsidorna har han nu hittat en lösning där en finansiär som han inte vill avslöja kommer att ta över verksamheten och att Westerholm kommer att fortsätta som anställd.

Senaste