Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Tysk liberal valdes av invandringskritiker – tvingades avgå efter en dag

Igår valdes liberalen Thomas Kemmerich till delstatspresident i Thüringen i östra Tyskland, med stöd av både kristdemokratiska CDU och invandringskritiska AFD. Men idag avgick Kemmerich efter kraftiga protester från vänsterextremister och det tyska etablissemanget.

Att det invandringskritiska partiet Alternative für Deutschland (AFD) inte ska få något inflytande över politiken oavsett hur många väljare som röstar på dem har varit en oskriven regel inom tysk politik ända sedan AFD slog igenom.

Därför sågs det som en vattendelare när Thomas Kimmerich, från det liberala partiet Fria demokratiska partiet, med stöd av AFD, valdes till delstatspresident i Thüringen i onsdags.

Även kristdemokratiska CDU följde AFD:s exempel vilket fick till följd att delstatens största parti, Die Linke (Vänstern), snuvades på posten.

Det var första gången en delstatspresident kom till makten med stöd av nationalisterna i AFD.

Kraftiga reaktioner från etablissemanget: ”Oförlåtligt”
Reaktionerna lät inte vänta på sig. Tysklands invandringsvurmande förbundskansler Angela Merkel kallade den demokratiska omröstningen ”oförlåtlig” och krävde att beslutet upphävdes.

Regeringen har även utlyst ett ”krismöte” som ska hållas i Berlin på lördag.

Protesterna fick snabbt resultat. Redan under torsdagseftermiddagen meddelade Kemmerich att hetsen från det tyska etablissemanget blev för mycket och han avgår som delstatspresident efter mindre än 24 timmar på posten.

– Vi har beslutat att ansöka om att delstatsparlamentet ska upplösas. Vi vill ha nyval för att tvätta bort fläcken från AFD:s stöd för ministerpresidentposten, sa han under en presskonferens, enligt TT.

Om det verkligen blir nyval är ännu oklart. Två tredjedelar av ledamöterna delstatsparlamentet måste rösta för och om AFD säger nej måste CDU rösta ja, vilket i nuläget inte är säkert.

Senaste