test
söndag, 14 juli, 2024
söndag, juli 14, 2024

Man med uppehållstillstånd skulle ”hugga huvudet av drottningen”

En 33-årig man med uppehållstillstånd i Sverige har häktats i Köpenhamn efter att ha uttalat flera hot mot både det svenska och danska kungahuset. Det var mannens fru som kontaktade polisen. 33-åringen uppgetts ha "radikaliserats" efter att ha börjat med droger och haft möten med en imam i Danmark.

Det var på Facebook som mannen, som arbetar inom vården i Danmark, uttalade flera hot mot kungahusen. Bland annat skulle han halshugga både den svenska och den danska drottningen, och han skrev också att alla danskar ”tillhör Satan”. Mannen lovade även att han skulle ”bränna” den invandringskritiske politikern Rasmus Paludan. Den 24 oktober hotade mannen det svenska kungahuset genom följande inlägg: 

– Det här är sista varningen till svensk polis och gränspolis. Om jag inte får ett svar snart kommer jag med Guds vilja att att nedlägga både staten och kungen, även om jag så blir tvungen att att avskilja hans huvud från hans kropp. 

Polisen tog mannens hot på allvar, och han greps efter en omfattande polisinsats. Mannen ställdes inför en jourdomstol i Köpenhamn, men nekar till brott och vill bli försatt på fri fot.

Senaste