fredag, 24 maj, 2024
fredag, maj 24, 2024

Manager till flera kända artister sökte sexuell kontakt med 13-årig flicka

Henrik Won-Chul Kim Berg, en manager och ekonomisk rådgivare till flera kända artister blev nyligen avslöjad av sajten Dumpen för att ha sökt träff med en minderårig flicka. Berg har samarbetat med bland annat Isabel Adrian, Steve Angello, Robyn och Darin.

Henrik Won-Chul Kim Berg beskrivs som en musikprofil och har jobbat med flera kända artister, och dessutom suttit med i samma styrelse med flera av dem. Artisterna Berg bland annat har samarbetat med är Isabel Adrian, Steve Angello, Robyn och Darin. Men när Berg blev publicerade på sajten Dumpen avbröts samarbetena.

Henrik Won-Chul Kim Berg fick kontakt med i vad han trodde var en 13-årig-tjej, men som egentligen var en av Dumpens ”fiskare” och började efter ett tag att skriva sexuellt. Berg hoppades på att han skulle få ta, vad han trodde var, en 13-årig flickas oskuld. Berg poängterar dock att han är medveten om att det inte är lagligt förrän från 15 års ålder och uppåt. I konversation skriver även Henrik Won-Chul Kim Berg att ”vuxna män kan vara grisar mot unga tjejer” och önskar att flickan ”inte ska bli utnyttjad”. Berg uppmanar också flickan att hon ska vara försiktig.

När Dumpen konfronterar Henrik Won-Chul Kim Berg och frågan varför han gör detta ställs blir svaren intetsägande, och han nickar endast instinktivt och säger ja till i princip alla frågor som ställs av Dumpen. Berg medger dock under konfrontationen att han inte hade gillat om någon groomat hans barn. Efter intervjun var Berg särskilt intresserad av att veta var materialet som spelades in skulle hamna. I ett samtal med Dumpens ansvarige utgivare Sara Nilsson ställer Berg frågan om det är möjligt att Dumpen kan dölja hans ansikte i utbyte mot att han kan ”hjälpa till på något sätt” för sajten. Sara Nilsson svarar dock direkt nej, med hänvisning till att det råder en policy på Dumpen att sajten alltid publicerar ocensurerat.

Efter påtryckningar från följare till Isabel Adrian, som informerade om Dumpens avslöjande, avbröt hon samarbetet med Henrik Won-Chul Kim Berg. Även hennes man Steve Angello, mest känd från DJ-gruppen Swedish House Maffia, ska ha avslutat hans samröre med Berg.

Senaste