test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Merkel tillåter Vita hjälmarnas ledare att komma till Tyskland trots säkerhetstjänstens varningar

Ledaren för Vita hjälmarna i Syrien, Khalid al-Saleh, har fått komma in i Tyskland efter en två och ett halvt år lång dragkamp mellan det federala inrikesministeriet och UD — trots starka misstankar om att han kan vara kopplad till terrorism.

Den tyska underrättelsetjänsten, Verfassungsschutz, ville inte tillåta ledaren för den så kallade ”hjälporganisationen” eller ”räddningstjänstorganisationen”, som har varit aktiv i delar av Syrien ännu inte kontrolleras av regeringen, att resa in i landet.

Anledningen är att han är misstänkt för terrorism. Och även om han inte hade förknippats med terrorism, utgör ”flyktingar” i allmänhet har ett stort samhälleligt problem i landet.

På måndagskvällen anlände Khalid al-Saleh och hans familj dock till Tyskland ombord på ett tyskt regeringsplan. De fick uppehållstillstånd av ”humanitära skäl”. Familjens vistelseort i Tyskland hålls hemlig.

Den federala regeringen hade lovat att ta in fyra sådana familjer. Tre fick de nödvändiga dokumenten, men underrättelsetjänsten ingrep för att stoppa Khalid al-Saleh efter att tyska tjänstemän kommit till slutsatsen att al-Saleh var ”nära förknippad med en islamistisk-jihadistisk världsbild”. Meddelanden och bilder med anknytning till jihad hade hittats på hans mobiltelefon.

Men på grund av diplomatiska påtryckningar gav Merkels regering efter på krav från Jordanien om att al-Saleh skulle accepteras.

Mariana Harder-Kühnel, ordförande för AfD:s parlamentsgrupp i Berlin gällande familjepolitik, blev bestört över regeringens svar på en fråga hon ställde om effekterna av den fortsatta invandringen.

”De publicerade siffrorna visar tydligt vart vi är på väg i Tyskland. Det är ingen överraskning att framför allt städer i allt högre grad förvandlas till mardrömmar för kvinnor. Trots detta avstår politikerna från att ta itu med dessa problem. Tvärtom: de tonas ner när det är möjligt. Den inre säkerheten har ersatts av en ’välkomnande kultur’ som uteslutande formas av vänstergrön ideologi och social romantik, men som i verkligheten orsakar åtskilliga oskyldiga offer.”

”Jag uppmanar inte bara Berlins röd-röd-gröna regering, utan också alla politiska ledare i hela landet att äntligen fokusera på medborgarnas välmående — och inte välbefinnandet hos dem som inte har bott här så länge. Den som är gäst här och våldtar kvinnor och barn har förverkat sin rätt att stanna och måste lämna vårt land omedelbart efter avtjänat straff. Alla förövare, oavsett ursprung, måste straffas med lagens fulla stränghet.”

Var tionde timme våldtas en kvinna i Berlin och 45 procent av förövarna kommer från utlandet. Förra året registrerade polisen 871 offer, varav några till och med var under 14 år eller över 60 år gamla. Dessutom har antalet gruppvåldtäkter nått en ny toppnivå.

I medierna har det presenterats en ständig ström av skräckhistorier som involverar invandrare. I veckan blev en 13-årig flicka från Stade, en stad i Niedersachsen, överfallen när hon var ute och rastade en hund. Hon hade följts av en okänd person under en tid.

Efter att hon hade lämnat tillbaka hunden till sin ägare, närmade sig gärningsmannen henne bakifrån, höll för hennes mun och satte en kniv mot hennes hals. Flickan skrek högt ändå, vilket turligt nog skrämde bort gärningsmannen.

Gärningsmannen beskrevs som cirka 170 cm lång och smal, cirka 17 år gammal, med ett ”sydländskt utseende” och mörka kläder. 13-åringen skadades i attacken och drabbades av chock. Hon är tyvärr ett av många offer.

Det är tydligt att Merkels välkomnande inställning till invandrare kommer att bibehållas av andra kandidater från hennes parti: Under ett samtal med journalister från förbundet för utländsk press i Tyskland (VAP), svarade Friedrich Merz på frågor om sin kandidatur till CDU:s partiledarskap. Ämnet gällande en möjlig koalitionspartner för CDU/CSU togs också upp. Men Merz uteslöt helt ett samarbete med AfD.

”Inte en chans, inte en millimeter. Det finns inget utrymme för samarbete mellan AfD och CDU. Noll.” Detta gäller inte bara den federala nivån, utan ”alla lagstiftande organ, alla parlament, regeringar” i tyska stater.

Inte bara med ”Merkels CDU” blir det inget närmande i sikte när det gäller invandringspolitiken a, men också med ”Merzs CDU. Inte heller Merz har några invändningar mot en koalition med de Gröna, som han också tydligt kommunicerade i intervjun. CDU arbetar redan tillsammans med de Gröna i vissa delstatsregeringar.

Senaste