Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Microsoft ersätter journalister med AI

Techjätten Microsoft sparkar flera av sina journalister från msm.com. Istället ska företaget hädanefter använda sig av artificiell intelligens för att förmedla nyheter.

Microsoft gör sig av med ett femtiotal kontraktsanställda journalister och redaktörer från sin nyhetstjänst msn.com. Uppsägningarna är del av en trend där Microsoft försöker göras sig mindre beroende av mänsklig arbetskraft för att istället förlita sig på maskiner styrda av artificiell intelligens.

– Jag lägger all min tid på att läsa om hur automatisering och AI kommer att ta alla våra jobb, och här är jag – AI har tagit mitt jobb, säger en tidigare brittisk anställd till The Guardian.

Många medier, både i Sverige och utomlands, har drabbats hårt av den ekonomiska kris som följt i coronapandemins spår. Bland annat har båda Bonniers flaggskeppstidningar Dagens Nyheter och Expressen tvingats till besparingar och permitteringar. Men förändringen på Microsofts nyhetstjänst ska inte vara relaterat till covid-19, enligt företaget.

– Precis som alla företag utvärderar vi vår verksamhet regelbundet. Det kan resultera i ökade investeringar på vissa platser och, då och då, omplacering på andra. Dessa beslut är inte resultatet av den nuvarande pandemin, säger en talesman för Microsoft till Business Insider.

Senaste