Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Midan vann kebabkriget i Stockholm

De boenden ville vräka kebabkrogen Midan som de menar har medfört oväsen, kebabflott, köttsaft och odörer samt att yrkeskriminella kommer till området för att umgås. Men ärendet blev en tvist i rätten och nu har Midan vunnit varpå de kan stanna i lokalen samtidigt som bostadsrättsföreningen tvingas betala dem närmre 600 000 kronor i skadestånd.

Konflikten mellan Kebabrestaurangen Midan och bostadsrättsföreningen Välbehaget i Hornsbergs strand i Stockholm blev en riksnyhet i höstas. Det nybyggda bostadsområdet i innerstadsdelen Kungsholmen ligger vid vattnet och lägenheter där har sålts för omkring hundra tusen kronor per kvadratmeter. De boende har hela tiden klagat på ordningsstörningar, brottslighet och nedskräpning sedan området blivit ett populärt utflyktsmål för folk från förorterna med invandrarbakgrund. Förortsgästerna nyttjar strandpromenaden och bryggorna och anklagas även för att köra bil och motorcykel på gångsträckor samt för att busköra med båtar och vattenskotrar.

I centrum för konflikten har Midan hamnat – en populär kebabkrog som drar till sig många gäster utifrån. ”Supermycket störningar. Superstökigt. Fruktansvärt. Människor är helt förstörda och vill sälja sina lägenheter.”, förklarar Välbehagets juridiska ombud Jenny Karlsson, som också menar att det förekommer leveranser och köksarbete ända fram till mellan klockan fyra och sex på morgonen.

– Sedan sitter man även kvar i restaurangen långt efter stängning, spelar musik och pratar högt, menar Jenny Karlsson.

Enligt Aftonbladet har restaurangen även dragit till sig “förortsgäng” och det har också klagats på att trottoaren förstörs med “köttsafter och kebabflott”, att Midan orsakar “odörer”, att man lagar mat i delar av lokalen där det saknas tillstånd för det och att stället är en samlingsplats för yrkeskriminella.

Men en del menar att kritiken bygger på “rasism”, skriver Stockholm Direkt. Midans ägare Sam Shoubaki erkänner dock att man har haft bristande arbetsrutiner som kan ha stört grannar och lett till nedskräpning, men hävdar att man “jobbat löpande för att bli bättre”.

– Vi är en jättepopulär restaurang inom vår nisch och drar människor som inte bor här. Men många här tycker att det här är deras område och gillar inte att det kommer folk utifrån, förklarar Shoubaki.

Konflikten blev så omtalad att SVT sände ett avsnitt av debattprogrammet Opinion inifrån kebabkrogen. Och nu har Midan vunnit en tvist i rätten, efter att Välbehaget försökt vräka restaurangen. Domslutet innebär att kebabrestaurangen kan vara kvar och att bostadsrättsföreningen tvingas betala krogens rättegångskostnader på 566 586 kronor. I domen skriver Stockholms tingrsätt att “eftersom Midan har tillåtits ha öppet fram till klockan 23 på vardagar och till midnatt på helger ‘måste dock sådana nödvändiga aktiviteter som undanplockning av mat, diskning och soptömning få förläggas efter stängning även om så sker efter midnatt’”.

Senaste