test
söndag, 14 juli, 2024
söndag, juli 14, 2024

Mördare attackerad med machete i centrala Stockholm

Vid sjutiden imorse attackerades en dömd mördare med machete på en exklusiv adress i centrala Stockholm. Polisen har ännu inte någon misstänkt för dådet.

En känd mördare som nyss kommit ut från fängelse har blivit huggen i huvudet med en machete i centrala Stockholm. Vittnen larmade polisen kvart över sju på morgonen, efter att ha bevittnat dådet vid Vanadisplan i Vasastan i Stockholm.

– Personen är förd till sjukhus. Vi hade ett kortare förhör med personen innan dess. Hur allvarliga skador personen hade kan jag inte svara på, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen, till Expressen.

När vittnena träffade på offret så blödde han från flera skärsår på olika delar av kroppen och macheten som han angreps med ligger kvar på marken. Polisen vet ännu inget om gärningsmannen, som ska ha flytt platsen i bil.

– Vad vi gör nu är att samla in uppgifter från vittnen, säger Eva Nilsson.

Området har några av landets högsta bostadspriser, bland annat såldes för ett år sedan en lägenhet för 66 miljoner kronor, eller 235 tusen per kvadrat, bara ett stenkast från brottsplatsen.

Senaste