söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Ny halshuggning i Frankrike: Tre döda och flera sårade, gärningsmannen skottskadad

Enligt franska medier attackerade en man flera personer med kniv i morse runt 9-tiden i basilikan Notre-Dame i Nice. Två personer dog, inklusive en kvinna som blev halshuggen, och ytterligare en person skadades. Inrikesminister Gerald Darmanin har meddelat att han kommer att leda ett krismöte på sitt kansli.

På torsdagsmorgonen, vid 9-tiden, attackerade en man flera personer i basilikan Notre Dame i Nice, enligt uppgifter i samtliga ledande franska medier. Enligt de preliminära siffrorna dog tre personer, däribland en kvinna som halshöggs av angriparen, och ytterligare flera personer skadades. Gärningsmannen greps tio minuter senare av polisen, som fick öppna eld för att kunna gripa honom. Gärningsmannen blev skjuten.

På Twitter meddelade inrikesminister Gerald Darmanin att han skulle leda ett krismöte på inrikesministeriet. På Twitter bad den nationella polisen befolkningen i Nice att undvika området. Stadens borgmästare Christian Estrosi ”bekräftar att allt tyder på en terroristattack”. I synnerhet tackade borgmästaren de lokala poliserna, ”som arresterade gärningsmannen” efter attacken. Även Christian Estrosi ber att befolkningen i Nice undviker sektorn för ”att låta polisen och räddningstjänsten arbeta”.

Ledamöterna i Nationalförsamlingen, som satt i plenum för att debattera och rösta om de åtgärder som skall tas för att bekämpa coronaviruspandemin, höll en tyst minut innan sammanträdet avbröts.

Senaste