Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

”Ovärdigt” – Svenska kyrkan får kritik efter humorinlägg om Gud och pollen

Svenska kyrkan kritiseras för att kommunicera som en tonåring på Twitter efter en tweet om Gud och pollen. ”Gud, jag vill inte ifrågasätta din vishet på något sätt, men pollen. Really? Amen”, tweetade kyrkans officiella konto. Den moderata riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm reagerade på inlägget och anser att kyrkan borde visa mer vördnad och värdighet.

Det var på Twitter som Svenska kyrkans officiella konto försökte sig på ett humoristiskt inlägg om Gud och pollen. ”Gud, jag vill inte ifrågasätta din vishet på något sätt, men pollen. Really? Amen”, postade kyrkan den 11 maj. Inlägget fick snabbt många kommentarer, där flera uttrycker sig negativt över tweeten.

”Jag önskar mig en kyrka som är mer seriös”, svarade en användare med signaturen Nordman.

”Välkommen till det som är kyrkans grund, din församling. Där finns värdighet och respekt, värme och godhet.”, svarade personen bakom Svenska kyrkans konto.

När opinionsbildaren Roger Sahlström, som bland annat medverkat i den sverigedemokratiska satsningen Riks och Insikt24, ironiskt skriver att det ”kallas för straff” svarar kyrkan ”I så fall rätt lindrigt ändå. Hellre nysa än brinna.”

Kyrkan skriver vidare att Gud inte låter människor brinna för att de är barnsliga eller skämtar, och att Jesus själv uppmanade sina anhängare att ”vara som barn”.

En av de mer profilerade personer som reagerat negativt på kyrkans försök till satir är den moderate riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm. I ett inlägg skriver politikern följande:

”Jag ogillar att Svenska kyrkan i sin offentliga kommunikation liknar en tonåring som försöker vara fyndig. Skulle önska lite mer vördnad och värdighet.”

I ytterligare ett inlägg utvecklar Kärrholm varför han tycker att Svenska kyrkans kommunikation är olämplig:

”Man kan såklart ha olika åsikter om vad som är en lämplig kommunikation från olika institutioner. Jag tror att skämtsam kommunikation kan underminera förtroendet för Svenska kyrka, ett förtroende jag tror institutionen är beroende av för att på ett bra sätt fullgöra sin uppgift.”

Senaste