fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Palestinska demonstranter inne på Centralstationen i Göteborg

Under fredagen hölls en demonstration för Palestina inne på Centralstationen i Göteborg. Bland annat skanderades det ”Israel mördare”, ”Kristersson är hycklare” och på plakat stod det budskap såsom ”Israel bombar, Sverige finansierar”. Det spelades även islamistisk musik. Se video från demonstrationen i artikeln.

Fredagen den 23 februari ägde en demonstration för Palestina rum inne på Centralstationen i Göteborg. Palestinska flaggor syntes och demonstranterna hade lagt plakat på golvet med budskap som ”Israel bombar, Sverige finansierar”. De sedvanliga ramsorna såsom ”bojkotta Israel”, ”Israel är mördare” och ”länge leve Gaza” skanderades även. Det ropades också att statsminister Ulf Kristersson är ”en hycklare”. Även islamistisk musik spelades av demonstranterna. Uppskattningsvis var det runt 30 personer som deltog i demonstrationerna.

Det har blivit ett allt mer vanligt fenomen för de palestinska demonstrationerna att de numera hålls inne i olika offentliga miljöer. Senaste exemplet inne på Centralstationen i Göteborg har skett vid fler tillfällen än i fredags. Dock är trenden att färre deltar på demonstrationerna än det varit tidigare.

Senaste