söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Rånade äldre kvinna – här är mannen som polisen vill ha hjälp att identifiera

En 77-årig kvinna rånades av en afrikansk man vid en bankomat i Göteborg i september. Kvinnan hade precis tagit ut pengar, och mannen tog hennes kontanter, mobiltelefon och de betalkort som hon hade i sitt mobilfodral. Nu vill polisen ha hjälp att identifiera rånaren.

Det var under lunchtid en fredag i september som en äldre kvinna tog ut pengar från en bankomat i Göteborg. På en övervakningskamera kan man se en man som går fram till kvinnan och rycker hennes kontanter och mobiltelefon ur händerna på henne.

Flera vittnen såg rånet och sprang efter mannen, men de lyckades inte komma ikapp honom och polisen har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt.

– Man blir ledsen, blir man. Framför allt när jag ser den här kvinnan som faktiskt är chockad och har blivit berövad på sin trygghet. Pengar och plånböcker går alltid att ersätta, men skräcken, ledsamheten och vilsenheten man ser hos den här gamla damen… det är någonting jag aldrig glömmer, säger en av de kvinnor som blev vittne till rånet.

Enligt polisen har den rånade kvinnan mått mycket dåligt efter brottet.

– Kvinnan skadades inte fysiskt av händelsen, men har däremot mått väldigt, väldigt dåligt av det som hon blev utsatt för och det har även blivit så att hon har försämrats i sitt allmänna hälsotillstånd. Hon har påverkats väldigt mycket av händelsen, säger en poliskvinna till Efterlyst.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp för att identifiera gärningsmannen. Vid brottstillfället hade han på sig en grå huvtröja av märket Adidas, med en färgglad dragkedja. Om någon har tips om gärningsmannen uppmanas denne att ringa till Efterlyst på 08 702 00 90.

Här är en länk till Efterlysts video om brottet.

Senaste