söndag, 21 april, 2024
söndag, april 21, 2024

Riksdagsledamot Rashid Farivar (SD) om Aftonbladets journalist Jonna Sima – ”korkad journalist”

Riksdagsledamoten Rashid Farivar (SD) gick nyligen ut i ett inlägg och attackerade Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima. Anledningen är att Sima anklagade Volvo Cars logotyp för att vara en ”manlighetssymbol".

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Rashid Farivar gick nyligen ut på Twitter och kritiserade både Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima och bilföretaget Volvo Cars starkt. Bakgrunden är att Sima för 1,5 år sedan gjorde ett utspel där hon anklagade Volvo Cars för att ha en ”manlighetssymbol” som logotyp, vilket blev ett uppmärksammat och kritiserat utspel. I själva verket hade företaget en symbol för järn som logotyp.

Rashid Farivar kallar bland annat Jonna Sima för ”korkad journalist” och skriver ironiskt att Aftonbladets ledarskribent är en ”stor tänkare”. SD-politikern menar också att man inte ska underskatta hur mycket inflytande ”korkade journalister” kan ha i samhället.

Rashid Farivar har, innan han blev riksdagspolitiker, arbetat på Volvo. Nu skriver han att Volvo ersatt logotypen med järn till en ”silverfärgad mini-dildo”. Farivar menar även att Volvo blivit påverkats till detta beslutet av ”genus, mångfald och jämställdhetsexperter”.

Jonna Sima har tidigare, förutom att uttrycka sig radikalfeministiskt, även förespråkat att Sverige måste öka sitt stöd för återvändande IS-terrorister. Sima vill att islamistiska terrorister ska kunna återanpassas till det svenska samhället. Sima uttryckte detta i en ledarartikel på Aftonbladet.

Rashid Farivar har även tidigare skapat rubriker. Bland annat hamnade Farivar för ett tag sedan i trafikbråk och blev kallad rasist, något som Insikt24 var först med att rapportera om. Farivar har också hamnat i en het ordväxling med en annan av Aftonbladets ledarskribenter, Anders Lindberg. Detta var med anledning av att de hade vitt skilda uppfattningar i frågan om slöjor ska förbjudas i förskolor. SD-politikern skapade också uppståndelse när han skrev att han var ”oerhört tacksam till alla vita människor som har varit med och skapat det svenska demokratiska välfärdssamhället” i samband med sitt barns födelse.

Senaste