Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Riksdagsledamot (V): Ungdomsrånarna tvingas begå brott på grund av fattigdom

Ungdomsrån – där en grupp förövare riktar in sig på unga offer – har blivit ett allt större problem i landet. Vänsterpartiets riksdagsledamot och rättspolitiska talesperson Linda Snecker vill att fler talar om den "riktiga anledningen" till att invandrare rånar barn och ungdomar, och skriver att det handlar om att rånarna helt enkelt är för fattiga och har dålig utbildning.

Det var i en tweet som Linda Snecker, som sitter i riksdagen för Vänsterpartiet, skriver att invandrare rånar barn och ungdomar eftersom de är fattiga och inte har en tillräckligt hög utbildningsnivå.

”Tänk om nån vågade säga den riktiga anledningen till ungdomsrånen – att det är årtionden av utanförskap, fattigdom och klasspolitik som ser till att ungdomar med invandrarbakgrund står helt utan framtidsutsikter och därför bli kriminella”, skriver hon.

Hon fortsätter: ”Faktorer som påverkar ett kriminellt beteende: fattigdom, utbildningsnivå, psykisk ohälsa, avsaknad av framtidsutsikter. Faktorer som inte påverkar ett kriminellt beteende: religion och etnicitet.”

Som ett svar på tweeten skriver bland annat användaren ”Bulltrader” att han inte kan förstå hur en 16-årig rånare kan ha upplevt ”årtionden av utanförskap”.

Statsminister Stefan Löfven tror sig även han ha en förklaring till ungdomsrånen. Han skyller dock på Alliansen och vad han kallar för ”neddragningar i välfärden”.

– Under lång tid pågick en politik, under åtta år med den förra borgerliga regeringen, som innebar skattesänkningar och neddragningar i välfärden. Det håller inte. Nu har vi lagt om den politiken, vi ska satsa mer på välfärden, säger Löfven till Expressen.

Senaste