Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

SD-ledamot till Gardell: ”Bort med tassarna från mina barn”

Debatten om queer-sagostunder för små barn rasar vidare. I en debattartikel i Expressen jämför den homosexuelle opinionsbildaren Jonas Gardell de sverigedemokratiska politikernas argument med Vladimir Putins, och menar att partiet släppt loss sin ”mörka armé av troll och hatare” mot de kommunpolitiker som bjuder in transpersoner att läsa sagor. Han får dock mothugg av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Rashid Farivar.

Sagostunder arrangerade av Drag Queen Story Hour har väckt mycket uppmärksamhet i Sverige, där ”Lady Busty” och ”Lady Shameless” läser normkritiska sagor för barn i tvåårsåldern och uppåt. Örebropolitikern Jonathan Sager (SD) har flera gånger begärt att hans kommun stoppar de inplanerade sagostunderna, och debatten har tagit fart i sociala medier.

Komikern och Expressen-krönikören Jonas Gardell hyllar queer-sagostunderna i en artikel, där han fördömer det ”hat och hot” som riktats mot de bibliotek som anordnar sagostunderna. Han skriver att Sverigedemokraterna de senaste veckorna ”attackerat något så fint, glittrigt och underbart som dragqueens som läser sagor för barn”. Komikern tar även upp att flera sverigedemokrater uppgett att de vill ”skydda barnen” från sexualisering och indoktrinering, och gör jämförelser med Rysslands president Vladimir Putin:

”Men det allra värsta med argumentet att barnen måste skyddas är att det är exakt det argument Putin som använder i Ryssland när han stiftat sina antigay-lagar, och som nu ska skärpas till att omfatta precis all information eller kultur som överhuvudtaget omnämner homo- eller transpersoner på ett positivt vis i landet.”

Gardell avslutar sin krönika med att skriva ”låt tusen dragqueens blomma och berätta tusen sagor för våra barn om en värld där de får växa upp och bli precis vad de vill – till och med sig själva!”.

Formuleringen fick den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Rashid Farivar att rasa.

”Mina barn är INTE dina barn eller ”våra” barn, så vänligen bort med dina tassar från MINA barn. Jag och min fru är väldigt överens om att ingen av våra tre barn kommer utsätts för nån sagostund med dragqueens, någon gång någonsin. Tack! Slut på meddelande.”, skrev riksdagsledamoten på Twitter.

Senaste