söndag, 26 maj, 2024
söndag, maj 26, 2024

SD:s förhandlare utreds för olämpligt beteende

SD:s regeringsförhandlare utreds för olämpligt beteende, enligt Aftonbladet. Enligt uppgifter till Insikt24 är mannen känd för sitt hårda festande och något libertinska livsstil.

SD:s förhandlingar förefaller hittills ha rönt vissa framgångar, då man lyckats förhandla till sig åtta av sexton presidieplatser i utskott. Förhandlingarna leds av en för allmänheten tämligen okänd tjänsteman, som tidigare arbetat för Moderaterna och som åtnjuter högt förtroende hos SD:s ledning. Han anses kompetent och ha god förståelse för det politiska hantverket.

Nu hopas dock de mörka molnen, då mannen, som enligt uppgifter till Insikt24 är känd för ett vilt festande och en något libertinsk livsstil, utreds för olämpligt beteende. Detta berättar Aftonbladet.

Flera kvinnor skall ha framfört uppgifter om olämpligt beteende, bland annat en kvinna som tjänstemannen är chef för. Utredningen uppges ledas av Richard Jomshof och en så kallad HR-ansvarig (motsvarar ungefär det som tidigare kallades personalchef).

Pressekreteraren Christian Krappedal säger följande till Aftonbladet om ärendet:

– På alla arbetsplatser uppstår ibland konflikt mellan medarbetare som måste redas ut och lösas. Vi har en HR-avdelning som arbetar professionellt med detta och vi kommenterar inte uppgifter som rör enskilda tjänstemän offentligt utan har ett arbetsgivaransvar att förhålla oss till. Vi tar arbetsmiljön på stort allvar och det är viktigt att anställda känner sig trygga med hur vi hanterar deras uppgifter.

Senaste