Free Porn
xbporn
torsdag, 18 juli, 2024
torsdag, juli 18, 2024

Tillväxten saktar in i EU – gasar i Ryssland

Tillväxten bromsar något i EU men ökar desto snabbare i Ryssland. Italien ligger kvar i botten och Ungern i toppen med Europas högsta tillväxt. Sveriges siffror har ännu inte inrapporterats och det råder osäkerhet kring dessa på grund av skandalen med felaktig datainsamling.

Den redan tröga tillväxten inom EU saktar nu in ytterligare något, från en årstakt om 1,4% under andra kvartalet till 1,3% i det tredje. Denna data utifrån hittills inrapporterade länder, meddelar Eurostat. Största nedgången sker i Rumänien som går från 4,3 till 3,2 procents tillväxt. Samtidigt tredubblas den italienska tillväxten från 0,1 till 0,3 procent – vilket dock inte är tillräckligt för att ta Italien ur botten av EU:s tillväxtliga.

Med 4,8 procent har Ungern EU:s högsta tillväxt för andra kvartalet i rad. Den största tillväxtökningen i Europa står Ryssland för som går från 0,9 till 1,7 procent.

Svenska myndigheter har ännu inte rapporterat de senaste svenska siffrorna och det råder stor osäkerhet kring dessa efter att det framkommit att det norska konsultbolaget Evry, som samlar in data till SCB, under en längre tid har försett den svenska myndigheten med felaktiga siffror.

Sverige hade en årlig tillväxt på 1,4 procent under det andra kvartalet, eller drygt 0 procent per capita. Men Danske Banks svenske chefsekonom menar nu att de senaste svenska tillväxtsiffrorna kan ha varit överdrivna på grund av de felaktiga sysselsättningssiffrorna.

Uppdatering:

Senaste