Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Två fullmäktigemandat för partiet Nyans

Invandrarpartiet Nyans röstades in i två kommunfullmäktige – i Landskrona och Botkyrka. Partiet kommer även att överklaga rösträkningen i Malmö om de inte kommer in i fullmäktige, då man menar att det kan ha förekommit valfusk.

Enligt valmyndighetens slutliga rösträkning har det kontroversiella partiet Nyans kommit in i kommunfullmäktige i Botkyrka och Landskrona. I Landskrona fick partiet flest röster i de invandrartäta stadsdelarna Norrestad och Dammhagen. Nyans partiledare Mikail Yüksel säger att resultatet var glädjande – men väntat.

I Botkyrka fick partiet 2,53 procent av rösterna, och i Landskrona 2,44. Yüksel säger att han personligen har ett stort nätverk i Botkyrka, och att han har varit ”väldigt aktiv” i den mångkulturella kommunen.

Partiledaren säger att han tror att Nyans fokus på frågor som rör LVU, koranbränningar och integration gjorde att de lyckades knipa två mandat. Partiet har väckt uppmärksamhet efter att företrädande sagt att staten medvetet tar muslimska barn och omplacerar dem i svenska familjer. Nyans vill även göra det olagligt att bränna Koranen.

Tänker överklaga i Malmö

Trots ett stort stöd i Malmös mest invandrartäta områden ser inte rösterna ut att räcka för att komma in i stadens fullmäktige.

– Där saknar vi 0,07 (procent) just nu och det är nio distrikt som är kvar att räkna. Och de räknar om ogiltiga röster också så en chans finns fortfarande. Men kommer vi inte in kommer vi att överklaga i Malmö, säger Yüksel till Expressen.

Nyans är det största partiet utanför riksdagen och fick sammanlagt 28 352 röster i riksdagsvalet.

Senaste