söndag, 26 maj, 2024
söndag, maj 26, 2024

Två invandrarungdomar häktade för inblandning i mordet på Mikael

Under tisdagen häktades två invandrarungdomar misstänkta för inblandning i det brutala mordet på 39-årige Mikael i Skärholmen i södra Stockholm. Invandrarungdomarna är på sannolika skäl misstänka för grovt skyddande av brottsling. Åtal ska väckas senast den 30 april klockan 11:00.

Det rör sig om 17-årige Yassin Zouhir och 18-årige Behroz Nasim som är häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling. Brottet kan exempelvis innebära att man gömmer en gärningsman eller på något annat sätt undanröjer bevis. Tingsrätten motiverar häktningsbeslutet med att det finns risk att både Zouhir och Nasim ”undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning”. De båda kommer även att få stränga restriktioner i häktet.

Läs även: 39-årige Mikael är ett offer för hederskulturens krav på vedergällning

39-årige Mikael blev mördad den 10 april när han och hans tolvårige son var på väg till simhallen i det invandrartäta förortsområdet Skärholmen. Mikael och hans son blev antastade verbalt av ett hotfullt gäng i en gångtunnel, vilket gjorde att Mikael valde att tillrättavisa gänget. Detta ledde till att en gängmedlem blev kränkt och tog fram en pistol och sköt ner i marken. När Mikael försökte avväpna gängmedlemmen blev Mikael avrättad med skott i huvudet och på överkroppen. Den tolvårige sonen fick bevittna mordet på sin pappa och såg hur gänget sedan flydde på elscootrar, och det var även den tolvårige sonen som senare larmade polisen.

Läs även: Mördade Mikaels anhöriga till Magdalena Andersson på mordplatsen: ”Vad gör du här?”

Senaste