test
måndag, 24 juni, 2024
måndag, juni 24, 2024

Ung man sköt skott mot poliser i Rinkeby – greps för försök till mord

En man under 20 år greps under natten till måndagen efter att ha avlossat ett skott mot en polispatrull i mångkulturella Rinkeby. Mannen ska ha stoppats av polisen innan han avfyrade sitt vapen. ”Det för tankarna till maffians Italien”, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson.

Enligt polisen ska skyttens mål ha varit att skjuta en av de poliser som befann sig på platsen, och därför misstänks han för försök till mord.

Det var vid en personkontroll i Askebykroken i Rinkeby i Stockholm som skottet avlossades. Gärningsmannen var känd av polispatrullen sedan tidigare, och färdades enligt uppgifter på en elsparkcykel innan han stoppades och avfyrade vapnet. Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, vill inte svara på om mannen har kopplingar till gängkriminalitet eller varför han var känd av polisen sedan tidigare.

De tre poliserna på plats är målsägande, men vad motivet bakom skottet är vill man inte svara på.

Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell säger till Aftonbladet att han reagerade med bestörtning när han hörde om skottlossningen. Han säger att det ”tyvärr är så Sverige ser ut”, med dödsskjutningar som slår rekord och skjutningar som sker varje dag.

Forsell säger att händelsen understryker varför det måste ske en förändring, och att det är dags att ”prova helt nya vägar” för att stävja kriminaliteten. Forsell säger även att Sveriges kriminalitet för tankarna till maffians Italien.

Senaste