söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Utvisningsdömd islamist försvunnen

Sedan utvisningsbeslutet ska islamisten, tillika Vetenskapsskolans tidigare VD, Abdel-Nasser el Nadi, regelbundet infinna sig hos polisen. Men nu har han istället gått under jorden.

I förra veckan kunde Exakt24 avslöja namnen på de sex ledande islamister som regeringen har beslutat utvisa. Men utvisningen har minst sagt stött på problem. Först stoppade Migrationsöverdomstolen utvisningen med hänvisning till att islamisternas hemländer till skillnad från Sverige skulle kunna vara farliga platser för islamister. ”Migrationsöverdomstolen har kommit fram till att det för närvarande föreligger hinder mot att verkställa utvisningsbesluten. Detta är regeringen bunden av.”, förklarade Sveriges inrikesminister Mikael Damberg.

Och nu har en av islamisterna, Abdel-Nasser el Nadi, försvunnit, rapporterar Sveriges radio. El Nadi var fram till utvisningsärendet VD för friskolan Vetenskapsskolan – en skola som har utstått hård kritik då flera anställda bedöms ha haft tunga roller inom den organiserade islamismen, skriver doku.nu. Dessutom har skolan, som bara sedan 2013 har fått en kvarts miljard kronor i skattemedel, praktiserat ”moskésittning” i klassrummen med pojkar längst fram och flickor längst bak i klassrummen.

Sedan utvisningsärendet öppnades har el Nadi anmälningsplikt hos polisen och när han nu har gått under jord så innebär det att han begår lagbrott.

– Anmälningsplikt innebär att man ska infinna sig på en polisstation vid en given tidpunkt ett antal gånger under en tid, till exempel en vecka. Gör man inte det så bryter man mot anmälningsplikten. Det är ju ett brott så att säga och då kan ju det utredas som en brottslig handling, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare vid Säkerhetspolisen, till SR.

Senaste