fredag, 19 april, 2024
fredag, april 19, 2024

Vänsterextrema Expo gav sig på Sverigedemokrats familj

Den anti-svenska Stiftelsen Expo har alltsedan 90-talet arbetat med att hänga ut människor med andra politiska åsikter än dess redaktion. Nu har den gått ett steg längre – den har valt att publicera uppgifter om en Sverigedemokratisk politikers sambo. Detta trots att chefredaktören Anna Fröjd själv varit sambo med en dömd person och vägrat att ta avstånd från sambons kriminalitet.

Den vänsterextrema uthängningssidan Expo har sedan 90-talet arbetat med att hänga ut röster inom civilsamhället som arbetar med att öka det svenska självbestämmandet och bevarandet av nationsgränser.

Expo lanserade sin verksamhet, enligt AFA-veteranen Tobias Hübinettes egen utsago, när denne skickade ut ett nyhetsbrev där han kartlagde identiteterna på meningsmotståndare för att senare hänga ut deras adresser.

Idag stoltserar Expo öppet med det register som Hübinette byggde upp och man har genomfört riktade drev mot oppositionella aktivister i snart 30 år. Tidigare i år gick man ett steg längre när man valde att sälja delar av registret på den öppna marknaden genom Acta Publica till både tidningar och arbetsgivare. På så sätt möjliggör Expo vänsterns förföljelse av oppositionella aktivister för 40-åriga oförrätter.

Den första november i år valde Expo att dreva emot en kvinna som tidigare hade kandiderat för Sverigedemokraterna och som hade bytt parti. Kvinnan hade nämligen valt att lämna SD och anslutit sig till nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Oslo. När den norska tidningen Filter Nyheter fångade kvinnan på bild räckte det inte med att bara publicera kvinnas identitet. Man valde även att ge sig på hennes sambo.

Under ett antal intensiva dagar drevade man emot sambon och krävde ett avståndstagande. När det inte gick ansåg man att det var motiverat att hänga ut sambon, bara för att han var ett toppnamn för Sverigedemokraterna lokalt.

När vi nu har slagit fast att Expo anser att det är fullt rimligt att även dreva emot familjer kan vi titta närmare på redaktionens familjekopplingar. Dess chefredaktör Anna Fröjd har varit sambo med en brottsbelastad person under ett antal år. Mannen dömdes i samband med att han hade gett sig på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under ett torgmöte. Sambon hade deltagit maskerad med ett antal andra aktivister för att störa SD:s torgmöte under Almedalsveckan. Ett mycket allvarligt brott ur demokratisynpunkt som resulterade i att sambon dömdes till störande av allmän sammankomst.

Om det nu är motiverat för Anna Fröjd att kräva avståndstagande från en sambo bara för att denne har en annan åsikt, vad tror ni då att hon svarar när hon konfronteras med uppgifter om sambons brottslighet som riktats bland annat mot Jimmie Åkesson?

Anna Fröjd har vägrat att såväl kommentera uppgifterna som att ta avstånd från sambons brott. Hon utger sig alltså för att granska röster inom civilsamhället som hennes sambo har gett sig på.

Vänsterns brottslighet mot politiska meningsmotståndare är alltså mindre allvarlig än att byta politisk åsikt enligt Expos chefredaktör.

Senaste