Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Vänsterpartiet vill skärpa feministisk sexlag

Vänsterpartiets rättspolitiske talesman Linda Westerlund Snecker meddelar nu att partiet vill skärpa den hårt kritiserade sexköpslagen. Istället för böter ska den som köper sex kunna dömas till fängelse, hoppas partiet.

Den svenska sexköpslagen infördes i januari 1999 och är unik i sitt slag eftersom den enbart kriminaliserar en del av sexköpet. Att sälja sex är inte ett brott i Sverige, enbart att köpa. Detta har föranlett kritik mot att lagen riktar udden mot manliga sexköpare snarare än att försöka stävja sexhandeln som sådan. I dagsläget kan den finns skyldig till sexköp dömas till böter.

Nu vill Vänsterpartiet gå ännu längre och döma män som köper sex till fängelse, rapporterar Sveriges radio.

– Här måste vi ta i med hårdhandskarna, säger Snecker till SR, som så sent som förra sommaren skrev en debattartikel där hon varnade för att införa strängare straff för unga kriminella invandrare.

De andra partierna är dock måttligt intresserade av att skärpa sexköpslagen. Liberalerna tycker att det räcker med böter medan Sverigedemokraterna istället tycker att straffet för sexköp av barn ska skärpas.

Senaste