söndag, 19 maj, 2024
söndag, maj 19, 2024

Video visar massivt muslimskt firande i Rosengård arrangerat av islamister

Under fredagen har ett videoklipp från ett massivt muslimskt firande av Eid al-fitr i stadsdelen Rosengård i Malmö spridits. En av arrangörerna var Islamiska förbundet, vilket är ett förbund som enligt forskaren Sameh Egyptson doktor är en del av islamistiska och terrorklassade Muslimska brödraskapet. Många politiker, organisationer och även polisens officiella konto i Malmö har önskat ”glad Eid” eller ”Eid Mubarak”.

När den muslimska fastemånaden Ramadan är över firar muslimer runt om i världen Eid al-fitr. I Sverige har det blivit allt mer vanligt att man på olika platser i landet lyckas samla en stor mängd muslimer och ha massiva firanden, ett sådant exempel i år var stadsdelen Rosengård i Malmö. I videor som nu sprids visas hur tusentals muslimer samlats i Rosengård för att tillsammans be och fira Eid al-fitr.

Videon har väckt massiv kritik, framförallt i kommentarsfältet under journalisten Christian Petersons inlägg på Twitter om saken. Vissa skriver att ”Malmö är förlorat” och andra frågar sig om videon är från Sverige.

Många politiker har idag gått ut och önskat ”glad Eid”, bland annat Liberalernas partiledare och arbetsmarknads- och integrationsministern Johan Pehrson. En annan politiker som har önskat ”Eid Mubarak”, vilket kan översättas med ”glad fest”, är den tidigare statsministern och partiledaren för Socialdemokraterna Magdalena Andersson. Även den nuvarande statsministern Ulf Kristersson (M) har önskat muslimer ”Eid Mubarak”.

Polisen i Malmö har också önskat ”Eid Mubarak”. I ett inlägg på Facebook skriver polisen i Malmö att de blivit inbjudna till det massiva muslimska firandet i Rosengård och att det anordnades av Islamiska förbundet och Wakf. Islamiska förbundet är enligt forskaren Sameh Egyptson en del av islamistiska och terrorklassade Muslimska brödraskapet.

Rosengård är ett av de största problemområdena i Sverige, där det genom åren har varit problem med omfattande kriminalitet. Förra året var Rosengård dessutom en av de platser i Sverige, som under Ramadan drabbades allra värst av invandrarupplopp och kravaller. Insikt24 har tidigare grundligt redogjort för vad som hände under korankravallerna förra året.

Senaste