torsdag, 13 juni, 2024
torsdag, juni 13, 2024

Ygeman: Jag utsattes för ”rysk nätattack” om 5G

Energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman (S) påstår att han utsatts för en nätattack styrd från Ryssland. Detta efter ett av hans Facebookinlägg om 5G-utbyggnaden blivit viralt.

I slutet av november publicerade energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman ett Facebookinlägg om hur Norden ska bli ”världens första och mest integrerade 5G-region”. Inlägget väckte Facebookanvändarnas intresse, delades mer än 250 gånger och fick över 1 800 kommentarer.

Ygeman menar nu att han utsatts för en ”rysk nätattack” eftersom hans inlägg om det känsliga ämnet blev viralt.

– Det finns intressen som vill piska upp en negativ bild av 5G. De vill hejda 5G-utvecklingen och sprida osäkerhet mellan stat och medborgare, säger han till TT.

Enligt TT har Ygeman upplevt liknande ”attacker” när han skrivit om andra ämnen som intresserar svenskarna, exempelvis invandring.

Ygeman menar att det är Ryssland, och speciellt tv-kanalen Russia Today, som sprider falska påståenden om vad utbyggnaden av 5G kommer att innebära.

Men ministern står inte handfallen. För TT berättar han att han kommer polisanmäla Facebookanvändare om kritiken mot honom blir för tuff.

Norden ska bli världens första och mest integrerade 5G-region. Då krävs det att alla länder arbetar tillsammans.Det talade jag om i det nordiska ministerrådet och 5G Techritory i Riga.

Posted by Anders Ygeman on Wednesday, November 27, 2019

Senaste