test
onsdag, 19 juni, 2024
onsdag, juni 19, 2024

YouTube stänger ner Swebbtv

Det senaste exemplet på censur av värdekonservativa debattörer i Sverige gäller YouTubes permanenta nedstängning av Swebbtv:s kanal. Det innebär att trots debaclet i USA inför presidentvalet, där Twitter och Facebook begränsade spridningen av information runt familjen Bidens korrupta affärer i Ukraina och i Kina, och diskussionen om nedstängningen av Alternativ för Sveriges (AfS) YouTubekanal 2018, insisterar man på att strypa det fria ordet.

I Alternativ för Sveriges del ledde uppståndelsen runt händelsen till att YouTube tvingades erkänna att AfS inte hade brutit mot några regler och kanalen återställdes.

Även Swebbtv har tidigare varit nedstängda, men även i detta fall tvingades man återställa kanalen 2019.

Så här skriver Magnus Stenlund, medarbetare på Swebbtv, på sin officiella Facebooksida Sunt Förnuft:

”Jag har just fått beskedet av Mikael Willgert att YouTube stänger Swebbtv för gott. Den anonyma avsändaren ger ingen förklaring eller hänvisning till vad i överträdelsen består eller ens vilket inslag detta skulle ha sänts i.

Ni som har följt Swebbtv:s sändningar vet att det inte finns särskilt mycket mer än Runkalendern som sänts, eftersom vi istället valt att lägga ut det mer politiska innehållet under julhögtiden.

Runkalendern är en ironisk spark åt vår justitieminister, för att denne haft den absurda tanken att överväga att förbjuda visning/användning av runor. Den är så absurd att de flesta helt enkelt inte riktigt kan tro det. Men 24 dagars ständiga nålstick och upprepning om detta kan förstås ha varit måttet rågat för en liten själ i en liten kropp.

Det är svårt att inte uppfatta denna avstängning som ännu ett övertramp av vår kära skurkregering, som inte på något sätt skäms för att sparka på den redan liggande svenska demokratin och rättsstaten. Sann opposition är det sista man vill ha. Och det är vad vi på Swebbtv erbjuder. Vi är originalet och symbolen. Den oberoende kanal som alla kunnat titta på för att ta del av kvalitativa och insatta källor, utan minsta partihänsyn.

Detta var inte på något sätt oväntat. Efter Trump så är techjättarna helt utan kontrollerande motkrafter. Med Swebbtv ur vägen så kan man låta resten av alternativmedia självsanera sig. Man har redan förberett för det faktiskt, mer om det senare. De som inte lyder inser förstås att de kommer gå samma öde till mötes.

Jag är svart i mitt hjärta. Detta är av allt att döma inget skrämskott. Vi har överklagat och fått ett goddag-yxskaft-svar tillbaka, de kommer inte att ändra sig. Så ser åsiktsdiktaturens kreatur ut i sin nakna, sanna mening, de handlar helt arrogant, trots att de inser exakt vad vi, många kommer tycka om detta. De är så maktfullkomliga att de struntar i hur denna rättmätiga vrede träffar.

Vad jag är mest akut ledsen för är förstås att vi, inte minst våra tekniker har arbetat dygnet runt för att nu ladda upp alla de program som varit schemalagda för julafton, julhelgerna och resten av helgerna, som nu inte kommer bli sedda. Om inte.

Om inte NI, våra tittare, faktiskt gör det ni måste göra, för att visa att ni förstått allvaret. Att ni loggar in på beta.swebbtv.se och tittar där. Allihop. Gå över NU. Då har vi vår publik ändå. Då kan de inte stoppa oss. Jag hoppas verkligen att ni aktivt visar denna gest, som ett direkt försvar för yttrandefriheten, det är ni som bestämmer.”

Det finns som sagt ingen transparens i processen, inga klara orsaker som har kommunicerats från YouTubes sida. Det hela verkar vara ett lokalt beslut, det vill säga att det är Google i Sverige som har fattat beslutet, eftersom de äger YouTube. Sverigechefen för Google heter Anna Wikland och bor, som så ofta i sådana här fall i en etniskt svensk enklav, i hennes fall på Lidingö.

Beslutet är naturligtvis ett hårt slag för Swebbtv, och Magnus Stenlund uttrycker sin frustration över situationen i landet, men även den mentalitet som möjliggör åsiktscensur av det här slaget i ett senare Facebookinlägg:

”God Jul och – tyvärr – Ont Nytt År,

Lev idag som om det inte fanns en morgondag. Denna jul kommer många av oss kanske fortfarande kunna nonchalera den pågående diktaturiseringen av Sverige, USA, EU och resten av världen, men nästa jul lär vi vara många, många fler som blivit varse vad som håller på att ske. Bara det att jag befarar att våra möjligheter att berätta om det för varandra och – framförallt – för andra, då kommer ha beskurits långt ännu mer.

Varför detta är så svårstoppat? Det beror på att det pågått mycket länge, som en osynlig brand under torvlagret. Det har inte varit synligt för någon av oss, vi har tittat åt fel håll. De konservativa världen över har varit på sin vakt mot gårdagens marxism, den som öppet tillkännagav vad den stod för. Men den marxism som erövrat världen kallar sig inte så, för den är alltför medveten om hur stigmatiserande detta ord är. Den kallar sig istället postmodernism. Den kallar allt sådant som den vill för ord vi antingen inte förstår eller som är raka motsatsen till vad den påstår, eller – oftast – både ock.

Vi (den värdekonservativa majoritetsbefolkningen, men framförallt ledande konservativa och påstått liberala) har låtit detta pågå, som om det var en oförarglig liten sandlåda. På universiteten, inom myndigheter, på skolor. Så länge som det bara var ord, ord, ord och ingen handling så gav man dessa krafter mer resurser, mer utbildningsplatser, mer pengar och tid, medieutrymme och koketta applåder – det var ju så mysigt att få kalla sig lite radikal och progressiv, inte riktigt lika trist kälkborgerlig eller stockkonservativ som de där mossiga gubbarna ’allra längst till höger’.

Sedan började de gynnade kräva att deras ord skulle omsättas i handling, och vad göra? Har man sagt A får man säga B. Lite kunde de väl få i alla fall. De fick ett finger, men inte det pekfinger i luften som de borde ha fått, snart hade de tagit hela handen. Istället för att ropa: ’Kejsaren är naken!’, och ’Detta är ren galenskap!’, sådant som man mellan fyra ögon, kloka herrar, givetvis var överens om i korridorerna, så ’backade man lite till’ för att få ynnesten att fortsätta frottera sig med de så vackert radikala. Få priser och ryggdunkar. Allt från en plakett på Pride till ett Nobelpris i litteratur.

2000-talet inleddes. Nu blev det också allt mer stigmatiserande att vara höger. Allt som räknades som höger på 80-talet och som omfattades av kanske 20% av befolkningen, sympatisörer till Gösta Bohman, var marginaliserat till Ny Demokrati och sedan Sverigedemokraterna, och kunde därmed kallas för högerextremism eller rent av ’nazism’.

Vi kliver fram till 2010-talet. Nu börjar det hända saker. Massinvandring framförallt. Kvotering blir en självklarhet för alla ’feminister’. Och miljömedvetenhet förvandlas till klimatreligion. Ett litet hopp lyser upp, när gräsrotsrörelsen Sverigedemokraterna växer till så det knakar i det svenska folkhemmet. Trump tar makten i USA. Nationella krafter är mycket nära att få starkt inflytande inte bara i Frankrike utan också i andra ledande EU-länder. Brexit kommer allt närmare, fler länder hotar att göra dito. De postmoderna inser att de underskattat riskerna. Så, på med penningkranen. De superrika väljer ut sina mutkolvar mer eller mindre öppet. Det har en poäng: alla kan nu sola sig i reflexerna i hur välavkastande en ren Quislingpolitik kan vara. Lockelsen ökar för dem som kan göra skillnad – att låta bli.

Vi når 2018. Det veliga valet och GÖKen. 2019. Med SD:s kliv ’inåt mitten’ (d v s långt till vänster om en tänkt ideologisk mittlinje) kan vi konstatera att åsikter som omfattas av denna konservativa höger reducerats till att representeras av ett par partier utanför riksdagen. 2019: Merkel, denna övervintrade Stasi-agent, biter sig kvar med näbbar och klor, allt förblir som det inte borde i EU. Så 2020: Trumps katastrofala förlust, en korrupt nickedocka ’vinner valet’ med nätjättarnas benägna och öppna hjälp och bistånd, både i handling genom censur och monetärt. Nu är det dags för Biden att betala tillbaka. Och i Sverige såväl som nästan överallt annorstädes så vädrar postmodernismen doften av den Slutliga Segern. Fritt fram att göra precis som man vill och velat. Lynchmobbarna håller just nu på att förse sig med tegelstenar. För dem är ingenting nog innan allt är raserat.

Man skulle annars kunna tro att de redan borde vara långt mer än nöjda. Postmodernismen regerar i princip i alla riksdagspartier idag. Jo, det är sant. Man tillämpar inofficiellt kvotering, (sann meritokrati skulle göra alla partier äldre, mer manligt dominerade och mer vita). Man bortser från ett gigantiskt slöseri med skattepengar på det s k klimatprojektet (ingen säger att de åtgärder vi bekostar är meningslösa i förhållande till det påstådda målet, vi ska satsa mer enligt Mp, V, C, eller mindre enligt M, KD, SD, men ingen säger stopp). Man är för mer invandring i olika grader, allt från jättemycket (C, Mp, V) till bara det allra nödvändigaste (SD, M). Alla säger sig vara emot yttrandefrihetsbegränsningar, men inget parti säger att vi måste lagstifta mot facebooks, twitters och YouTubes ’självcensur’, att vi ska ta bort och stöpa om Public Service, eller att presstödet ska tas bort. Skillnaden är bara att S, Mp vill ha mer, SD, M och KD vill ha mindre.

Och motorn i dessa processer, Den djupa staten och dess belöningssystem, är det rakt ingen företrädare inom de etablerade partierna som vill ge sig på. Inte heller SD, som också har upptäckt hur tjusiga och välbetalda tjänster nere i Bryssel och Strasbourg belönar partigängare, och gör SD till ett snart lika intressant karriärnätverk att ansluta sig till som M:s. Med lite mer anpasslighet kommer man att släppas in i finrummet så mycket att även mediasatsningarna tolereras av etablissemanget. Den lockande möjligheten är förstås att bli lika korrumperade som S och Mp.

Jag säger inte att man kommer ta den. Och naturligtvis inte att man på långa vägar ännu är där. Och denna juleskrift är inte alls specifikt riktad mot SD. Tvärtom är den en dyster reflektion över hur obönhörlig pengarnas makt är. Och att dessa, när de används på fel sätt, som skett under alltför lång tid, kan skapa dystopiska förhållanden åt oss alla. Pengarna styr inte, nämligen de utgör bara motorn åt onda eller goda viljor. I femtio års tid har de onda fått regera. Det är först nu vi på allvar kommer få börja skörda frukterna av detta.

Ekonomin ligger nedströms politiken. Och politiken nedströms kulturen. Den som skapats av postmodernisterna. Deras göranden leder spikrakt mot Pol Pot. Det är bara en tidsfråga, för det är nu som teori på allvar börjat omsättas i handling, jorden runt. Det finns ingenstans att fly, bara några hundra mils eller års tillfällig respit. Allt går som ni vet mycket snabbt när möglet bakom tapeten väl blir synligt, för då är träet bakom redan svart av alla mycelets trådar.

När Swebbtv stängdes av från Youtube igår så var det en stridssignal. Det var inmarschen i Polen. Ingen kan vara omedveten längre om att det pågår ett informationskrig. Återigen: ni bestämmer om detta betyder förlust eller bara en tillfällig reträtt: ni kan omgående börja prenumerera på www.beta.swebbtv.se och titta där istället, då blir deras åtgärd ett slag i luften. Börja där.

VAKNA! Gör för helvete något din lata skithög, istället för sitta där och gnälla! Jag vet exakt hur många det är – och vilka – som efter träget arbete från min sida och nära noll ansträngning från min facebook-publiks, blev prenumeranter på min blogg. Jag skiter ärligt talat i den nu, det är inte alls lika viktigt som Swebbtv:s överlevnad. Men erfarenheten gör mig ärligt rätt modlös. En av tio ungefär, verkar vara beredd att trycka på en knapp. Resten är tydligen rädda för att få ett extra mail de inte vill ha. Eller vad det nu kan vara. Jag förstår helt enkelt inte. Vad är det som är så svårt? Om inte ni var så förbannat tröga, så skulle inte YouTube eller Facebook ha den här makten.

Ursäkta ordvalet, men jag är faktiskt rätt less på hur handlingsförlamade många verkar vara. Ni som inte gör något säger jag gärna upp kontakten med här och nu, vi behöver er inte helt enkelt, ni är lika meningslöst positiva som den politiskt korrekta majoriteten är negativ till vad vi som ägnar våra liv 24/7 för att aktivt åstadkomma förändring, arbetar för. Ja värre: ni stjäl bara min tid.

Vi har varit löjligt naiva. Vi är avlyssnade, man håller koll på allt vi skriver. De förekommer oss i allt vi gör, och det är ingen slump. Vi måste arbeta smartare. Det parlamentariska går inte att sätta all sitt hopp till, efter vad vi vet hände i valet i USA, och vad som fullt möjligt hände även i Sverige redan 2018. Och parlamentariker kommer alltid kunna korrumperas.

Själv är jag offentlig. Några av oss måste vara det. Vi har bränt våra skepp, och det finns ingen återvändo. Några, ja, de flesta, behöver inte vara det, kan inte heller – för att kunna fortsätta verka mest effektivt, så är anonymitet en nödvändighet. Ni som insett vartåt allt detta barkar, men som har en position ni kan göra nytta på, röj er inte i onödan ännu. Ni kommer bara att plockas ned, en i taget. Men har ni pengar, så ska ni veta att sådana behövs och det går att ge dem utan att röjas. Ni kan också utnyttja era kontakter och hjälpa dem som verkar mer öppet.

Slutsatsen är att vi följaktligen måste kämpa. Vi är redan råttan inträngd i ett hörn. Men metaforen saknar en komponent: vi är inte ensamma och vi är inte små. Vi är heller inga skadedjur. Vi har björnens styrka och vi har myrans flit. Vi har intellekt och kunnande – vi är den motor som postmodernisterna behöver för att hålla rörelsen igång. Vad vi behöver är ledare och ledning. Vi behöver träffas, vi behöver veta vilka vi är. Vi måste börja nu.

Ge dig själv en riktig julklapp. En meningsfull livsuppgift. Anmäl dig på naudhis@protonmail.com, berätta vem du är och vad du vill göra. Till er hoppas jag om ett år kunna säga både God Jul och Gott Nytt År. Men till dess: låt denna jul vara, i lugn och ro. Ät gott, låt era traditioner värma er håll länken bakåt, till dem som gav oss detta överflöd levande, liksom till de kommande generationer som vi själva har ansvar för. Men sen är det dags att börja jobba, för postmodernisterna sitter inte still.”

Uppmärksammat beslut

Eftersom Swebbtv är en av de större alternativa medierna som jobbar med videoinnehåll har händelsen uppmärksammats i mediasverige. Den nystartade tidskriften Bulletin har sökt Anna Wikland för en kommentar, men fick istället svar av Mark Jansen, Googles kommunikationschef för norra Europa:

”Vi har strikta policyer för vad som är tillåtet att ladda upp på Youtube. Material som bryter mot dessa riktlinjer tas bort från plattformen, under tredje kvartalet i år togs 7,9 miljoner sådana videoklipp ner. Vi går inte in på detaljer kring enskilda policybeslut, men på ett allmänt plan – kanaler som bryter mot regelverket får ett antal varningar, och vid upprepade regelöverträdelser kan kanaler tas bort i sin helhet. Våra innehållspolicyer sätts globalt. Även arbetet med att se till att policyerna efterlevs sköts globalt och centralt, inte av de lokala kontoren.”

Man vägrar alltså att ange någon specifik anledning till beslutet, samtidigt som man påstår att detta skulle vara ett centralt beslut fattat i Mountain View och inte i Stockholm, något som, givet omständigheterna, förefaller osannolikt. Inte heller verkar förfarandet med att varna i förväg ha använts i fallet med Swebbtv

Det hela har också blivit en politisk fråga. Mattias Bäckström Johansson, som är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, riktade på juldagen en skriftlig fråga till demokratiminister Amanda Lind (MP) om nedstängningen: ”Anser statsrådet och regeringen att denna typ av ageranden är ett problem för demokratin och yttrandefriheten? Avser regeringen och statsrådet att vidta några åtgärder för att grundlagsskyddade rättigheter inte kränks på sociala medieplattformar?”

Diskussionen fortsätter i USA

Debatten om sociala mediers censur av högerlutande debattörer är högaktuell i USA, där det handlar om ”Section 230”, den lagstiftning som tillåter sociala medier att censurera innehåll utan att för den skull ses som publicister. Men för närvarande är lagen tillämpbar, dock inte i den anda som lagstiftaren hade, att stoppa skadligt innehåll som grovt våld eller pedofilt material. På så sätt påminner det om den svenska lagen om hets mot folkgrupp, som av lagstiftaren avsågs skydda utsatta minoriteter från förföljelser och dålig behandling, men som nu mest används för att förfölja pensionärer eller andra som i affekt skrivit en kommentar på sociala medier i samband med något spektakulärt brott utfört av invandrare.

Svenska alternativmedier protesterar

Som en protest mot åsiktscensuren i sociala medier planeras en protestaktion den 29 december i svenska alternativmedier.

Senaste