Free Porn
xbporn
tisdag, 16 juli, 2024
tisdag, juli 16, 2024

Den libanesiske V-politikern Hassan Chabbani åtalas för sexuellt ofredande av vårdpatienter

Den lokale toppolitikern i Fagersta för Vänsterpartiet Hassan Chabbani står nu åtalad för flera fall av sexuellt ofredande mot två olika vårdpatienter. Enligt en av åtalspunkterna har Chabbani, som jobbar som samtalsterapeut, tagit på en vårdpatients kön utanpå kläderna och visat att ”han haft en erigerad penis och utlösning på byxorna”. I det andra fallet har Chabbani vid ett flertal vårdtillfällen ställt ingående frågor om en annan vårdpatients sexualliv och berättat att han själv haft erektion. De olika händelserna ägde rum före valet 2022.

Vänsterpartiets toppolitiker i Fagersta, libanesen Hassan Chabbani innehar flera politiska uppdrag i Fagersta, bland annat är han ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, sitter i den lokala styrelsen som sekreterare och stod på plats nummer två på Vänsterpartiets valsedel till kommunfullmäktige. Till vardags jobbar Hassan Chabbani som samtalsterapeut och nu står Chabbani åtalad för två fall av sexuellt ofredande mot två olika kvinnliga vårdpatienter.

Enligt den första åtalspunkten hade Hassan Chabbani under ett vårdtillfälle tagit sin hand utanpå kläderna på en kvinnlig vårdpatients kön och visat att ”han haft en erigerad penis och utlösning på byxorna”, något som ägde rum den 4 februari 2022. Denna vårdpatients målsägandebiträde har uttalat sig om att ”situationen är jobbig och min klient mår dåligt till följd av gärningen”. I den andra åtalspunkten står det att Chabbani vid ett flertal vårdtillfällen ställt ingående frågor om en annan kvinnlig vårdpatients sexualliv. Dessutom ska Chabbani ha gjort ”uttalanden av sexuell innebörd” och berättat för vårdpatienten att han har erektion. Detta var något som inträffade mellan juni 2020 och maj 2021, och det ska enligt åklagaren finnas en ljudinspelning mellan vårdpatienten och Chabbani som ska bevisa att han begått brott. Chabbani själv förnekar brott på båda åtalspunkterna.

Hassan Chabbani har skrivit flera debattartiklar och insändare i lokaltidningen Fagersta-Posten. I en artikel i Fagersta-Posten gavs Hassan Chabbani utrymme inför valet 2022 att uttrycka sina åsikter om bland annat vården, där Chabbani menar att det finns individer som ”gör sig förmögna på våra skattepengar utan att erbjuda en värdig vård”. Chabbani anser istället att Fagerstabor ska få valuta för pengarna och att Vänsterpartiet jobbar för att sätta stopp för dessa individer. Chabbani skriver också i artikeln att ”den fysiska och mentala hälsan måste mötas och respekteras”. Den här texten skrevs efter att Chabbani själv, enligt åklagarens stämningsansökan, har sexuellt ofredat två vårdpatienter.

Hassan Chabbani tillsammans med en partikamrat.

Ordförande för Vänsterpartiet i Fagersta är Leyla Chabbani, vilket är Hassan Chabbanis dotter. Leyla Chabbani fick förfrågan om att bli ordförande för lokalföreningen i Fagersta efter att ha suttit i styrelsen som ersättare i endast ett halvår. Enligt Leyla ”tvingades” hon med ett på ett årsmöte för Vänsterpartiet av pappan och efter det fick hon intresse för politik på lokal nivå, men Leyla ska dock sedan tidigare haft ett politiskt intresse rörande frågor om kurders rättigheter och muslimers situation. Leyla jobbar som elevassistent och är även hiphopartist under namnet ”Leyla Dahab”. Under sin student hade Leyla den libanesiska flaggan i sin studentmössa och hängandes över sig.

Vänsterpartiets ordförande i Fagersta Leyla Chabbani som är dotter till åtalade Hassan Chabbani.

Förundersökningen mot Hassan Chabbani är fortfarande belagd under sekretets och rättegångsdatum är ännu inte satta.

Senaste